De ontdekking in het gouvernement Suhaj (zuiden), is belangrijk omdat nog maar heel weinig geweten is over deze farao die 4,5 jaar over Egypte regeerde, de langste regeerperiode in dat tijdperk, luidt het.

De Amerikaanse archeologen van de universiteit van Pennsylvania legden een imposante sarcofaag bloot die meer dan 60 ton weegt.

Dat het om de tombe van Sobekhotep I ging, werd pas duidelijk een week geleden, door een inscriptie van zijn naam en een beeltenis van de farao op zijn troon. De wetenschappers brachten ook grafurnen en objecten die aan de farao toebehoorden aan de oppervlakte. (Belga/MS)

De ontdekking in het gouvernement Suhaj (zuiden), is belangrijk omdat nog maar heel weinig geweten is over deze farao die 4,5 jaar over Egypte regeerde, de langste regeerperiode in dat tijdperk, luidt het. De Amerikaanse archeologen van de universiteit van Pennsylvania legden een imposante sarcofaag bloot die meer dan 60 ton weegt. Dat het om de tombe van Sobekhotep I ging, werd pas duidelijk een week geleden, door een inscriptie van zijn naam en een beeltenis van de farao op zijn troon. De wetenschappers brachten ook grafurnen en objecten die aan de farao toebehoorden aan de oppervlakte. (Belga/MS)