Dat meldt het ministerie van Antiquiteiten. De tombe dateert uit de 18de dynastie, uit het Nieuwe Rijk (1550-1070 voor Christus). Op de gekleurde muurschilderingen staan scènes uit het dagelijkse leven en afbeeldingen van feestelijkheden. "De tombe zou gevandaliseerd kunnen geweest zijn, aangezien bepaalde afbeeldingen en inscripties op de muren afgeschraapt werden", aldus het ministerie zonder meer uitleg te geven.

Vorige week werd in dezelfde regio een gelijkaardige tombe ontdekt. Luxor, een stad met een half miljoen inwoners gelegen aan de oevers van de Nijl in het zuiden van Egypte, is een heus openluchtmuseum, met talrijke tempels en tombes die dateren uit het Oude Egypte.

(Belga)

Dat meldt het ministerie van Antiquiteiten. De tombe dateert uit de 18de dynastie, uit het Nieuwe Rijk (1550-1070 voor Christus). Op de gekleurde muurschilderingen staan scènes uit het dagelijkse leven en afbeeldingen van feestelijkheden. "De tombe zou gevandaliseerd kunnen geweest zijn, aangezien bepaalde afbeeldingen en inscripties op de muren afgeschraapt werden", aldus het ministerie zonder meer uitleg te geven. Vorige week werd in dezelfde regio een gelijkaardige tombe ontdekt. Luxor, een stad met een half miljoen inwoners gelegen aan de oevers van de Nijl in het zuiden van Egypte, is een heus openluchtmuseum, met talrijke tempels en tombes die dateren uit het Oude Egypte.(Belga)