Antwerpse Zoo opent doorwandelbare savannekooi en nieuw restaurant

© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

De Antwerpse Zoo heeft haar uitbreiding met 1,5 hectare aan de achterzijde voorgesteld, met een gloednieuw restaurant van waaruit je een met een stalen net overspannen savannegebied kan aanschouwen waarin Kaapse buffels de komende weken het gezelschap krijgen van meer dan 250 vogels.

Het publiek zal de dieren ook van binnen het savanneperk kunnen bekijken, vanop een hoger gelegen wandelpad. Vanaf half juli gaat het open.

De uitbreiding past volgens de Zoo in de filosofie om de dieren dichter bij het publiek te brengen, maar ook meer te laten samenhuizen. “Bovendien hebben we voor het nieuwe restaurant niet voor spektakelarchitectuur gekozen: de historische negentiende-eeuwse gebouwen van de Zoo krijgen nog steeds de meeste aandacht”, zegt directeur Dries Herpoelaert.

Antwerpse Zoo opent doorwandelbare savannekooi en nieuw restaurant
© ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst

De Kaapse buffels werden al een eerste keer losgelaten in de savanne, de komende weken volgen vogels zoals gieren, ibissen, lepelaars en helmparelhoenders. Zij zullen soort per soort getraind worden om bij een bepaald signaal naar hun eigen nesten binnen te vliegen, bijvoorbeeld wanneer het buiten te koud voor hen wordt of wanneer ze gevoederd worden. Het savannegebied loopt onder het restaurant trouwens over in een 67 meter lange grot, die zal uitkomen bij het mensapengebouw dat volgend jaar met een buitenperk wordt uitgebreid.

“Dankzij de nieuwste inzichten op vlak van dierenwelzijn zorgt deze uitbreiding niet alleen voor een beter aanbod voor de bezoeker, maar worden ook de dieren zelf er beter van”, vindt ook Vlaams minister van Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). “Op allerlei vlakken krijgt de Zoo hier een upgrade.” (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content