Op de rondrit van eendrietal uur worden geïnteresseerden er door een gids rondgeleid op zowel Rechter- als Linkeroever. De tour valt te boeken op elke vrijdag en zaterdag, behalve op 21 juli, en dit nog tot en met 29 september.

Het proefproject start en wordt gelinkt aan het MAS Havenpiljoen, dat in feite met hetzelfde doel werd opgericht. Sinds de opening van het paviljoen in mei vorig jaar kregen al meer dan 100.000 bezoekers er een virtuele tour door de Antwerpse haven. Deze zomer valt die ontdekkingstocht dus ook echt te beleven.

De bus rijdt eerst langs het oudste havengedeelte, dat de jongste jaren erg gemoderniseerd is, met de fruitterminals als meest sprekende voorbeeld. Ook een passage langs het Delwaidedok, de drukste Antwerpse containerterminal, staat op het programma. Via de chemiecluster loopt het parcours vervolgens naar de Nederlandse grens toe, om te eindigen op Linkeroever, waar naast de havenactiviteiten ook de Liefkenshoekspoorverbinding en havendorp Lillo worden bezocht.

Aan het Deurganckdok en het Sluisgebouw van Kallo worden tot slot de toekomstplannen van de haven toegelicht. Het Havenbedrijf wil naar eigen zeggen "tastbaar maken wat de haven te bieden heeft aan logistiek, industrie en maritieme overslag, waarom de Antwerpse haven een belangrijke economische groeipool is voor Vlaanderen en hoe ze haar rol versterkt als toonaangevende wereldhaven". (Belga/RDM)

Op de rondrit van eendrietal uur worden geïnteresseerden er door een gids rondgeleid op zowel Rechter- als Linkeroever. De tour valt te boeken op elke vrijdag en zaterdag, behalve op 21 juli, en dit nog tot en met 29 september. Het proefproject start en wordt gelinkt aan het MAS Havenpiljoen, dat in feite met hetzelfde doel werd opgericht. Sinds de opening van het paviljoen in mei vorig jaar kregen al meer dan 100.000 bezoekers er een virtuele tour door de Antwerpse haven. Deze zomer valt die ontdekkingstocht dus ook echt te beleven. De bus rijdt eerst langs het oudste havengedeelte, dat de jongste jaren erg gemoderniseerd is, met de fruitterminals als meest sprekende voorbeeld. Ook een passage langs het Delwaidedok, de drukste Antwerpse containerterminal, staat op het programma. Via de chemiecluster loopt het parcours vervolgens naar de Nederlandse grens toe, om te eindigen op Linkeroever, waar naast de havenactiviteiten ook de Liefkenshoekspoorverbinding en havendorp Lillo worden bezocht. Aan het Deurganckdok en het Sluisgebouw van Kallo worden tot slot de toekomstplannen van de haven toegelicht. Het Havenbedrijf wil naar eigen zeggen "tastbaar maken wat de haven te bieden heeft aan logistiek, industrie en maritieme overslag, waarom de Antwerpse haven een belangrijke economische groeipool is voor Vlaanderen en hoe ze haar rol versterkt als toonaangevende wereldhaven". (Belga/RDM)