Antwerpen krijgt stripthemapark

© Reuters

In het voorjaar van 2017 moet in het station Antwerpen-Centraal eindelijk Comics Station Antwerp openen, het nieuwe indoor thema- en belevingspark rond populaire Belgische stripfiguren.

Het rondkrijgen van de financiering, de technische gesprekken met de NMBS en het verkrijgen van de nodige vergunningen nam langer in beslag dan gehoopt, maar nu is – bijna twee jaar na de eerste voorstelling van de plannen – dan toch de symbolische eerste steen gelegd. Comics Station wordt zowat 6.000 vierkante meter groot en zal zich verspeiden over vier verdiepingen.

Het park zal worden ingedeeld in zes zones, telkens rond één centrale stripfiguur of -familie opgebouwd: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen.

Volwassenen en kinderen

Het is de bedoeling dat zowel kinderen als volwassenen er hun gading vinden, dankzij een brede waaier aan attracties en interactieve installaties. Er is ook plaats voor een leeshoek, een “creatieve” ruimte, een theater en een bioscoopzaal. Verder zal er ook een horecagedeelte en een winkel voorzien worden.

Comics Station ligt binnen het stationscomplex aan de zijde van het Kievitplein. Dat gedeelte kent al jaren problemen op het vlak van leegstand omdat de hoofdingang aan het Astridplein – waar onder meer de Zoo en de Koningin Elisabethzaal liggen – meer tot de verbeelding spreekt en een pak meer passanten telt.

Comics Station moet, in navolging van tijdelijke projecten zoals de populaire expo Dino Adventure, daar mee verandering in brengen en ook de wijk errond wat meer doen opfleuren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content