De Duitse ambassade in Italië heeft een stadsplan van de Siciliaanse hoofdstad Palermo gepubliceerd waarin alle bedrijven op staan aangeduid die weigeren om zich te laten afpersen door de georganiseerde misdaad.

De Siciliaanse mafia Cosa Nostra perst verschillende ondernemingen op het eiland Sicilië af. "Het toeristische plan 'Addiopizzo' (Vaarwel afpersing) vermeldt alle ondernemingen in Palermo die zich hebben aangesloten bij het initiatief om zich geen afpersingsgeld meer te laten ontfutselen", aldus het persbericht van de Duitse ambassade in Rome.

De Duitse ambassadeur Michael Steiner zei dat het plan om de kaart te ontwerpen, is ontstaan omdat "Duitsers het grootste toeristische aandeel vormen in Sicilië, zowel in bezoekersaantal als door het consumptiepatroon ter plaatse".

Het toeristische plan is bedoeld om twee groepen met gemeenschappelijke belangen tevreden te stellen: "de inwoners van Palermo die van hun stad houden en de Duitse toeristen die het afpersingssysteem niet willen steunen".

De eerste editie van het toeristische plan is beschikbaar bij de Duitse en Italiaanse touroperators met een oplage van 10.000 exmplaren.

De Duitse ambassade in Italië heeft een stadsplan van de Siciliaanse hoofdstad Palermo gepubliceerd waarin alle bedrijven op staan aangeduid die weigeren om zich te laten afpersen door de georganiseerde misdaad. De Siciliaanse mafia Cosa Nostra perst verschillende ondernemingen op het eiland Sicilië af. "Het toeristische plan 'Addiopizzo' (Vaarwel afpersing) vermeldt alle ondernemingen in Palermo die zich hebben aangesloten bij het initiatief om zich geen afpersingsgeld meer te laten ontfutselen", aldus het persbericht van de Duitse ambassade in Rome. De Duitse ambassadeur Michael Steiner zei dat het plan om de kaart te ontwerpen, is ontstaan omdat "Duitsers het grootste toeristische aandeel vormen in Sicilië, zowel in bezoekersaantal als door het consumptiepatroon ter plaatse". Het toeristische plan is bedoeld om twee groepen met gemeenschappelijke belangen tevreden te stellen: "de inwoners van Palermo die van hun stad houden en de Duitse toeristen die het afpersingssysteem niet willen steunen". De eerste editie van het toeristische plan is beschikbaar bij de Duitse en Italiaanse touroperators met een oplage van 10.000 exmplaren.