Angkor Wat verdubbelt de toegangsprijzen

© iStockphoto

Het wereldberoemde tempelcomplex gaat de toegangsprijzen flink verhogen. Bovendien komen er kledingvoorschriften voor toeristen.

Het Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat gaat per 1 februari 2017 de prijzen van toegangstickters flink verhogen. De prijs van een dagticket wordt bijna verdubbeld: van 20 naar 37 dollar. Een ticket van drie dagen gaat van 40 naar 62 dollar en de prijs voor een weekpas gaat omhoog van 60 naar 72 dollar. Van ieder ticket gaat twee dollar naar het kinderziekenhuis Kantha Bopha dat gratis medische verzorging biedt. Voor Cambodjanen blijft de toegang tot de tempels gratis.

Volgens Phay Siphan, woordvoerder van de Raad van Ministers, zal de prijsverhoging bezoekers niet afschrikken. De prijs ligt nog altijd lager dan bij andere culturele sites. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar de verzorging van Cambodjaanse kinderen.

Eerder deze week werden al nieuwe kledingvoorschriften ingevoerd voor toeristen. Schouders en knieën moeten voortaan bedekt zijn. Toeristen die zich hier niet aan houden wordt de toegang tot Angkor Wat geweigerd. De maatregel komt er nadat verschillende toeristen naakt poseerden bij de tempels. Bijzonder aanstootgevend voor de Cambodjanen die de tempels als heilig beschouwen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content