Amsterdam in de ban van Giro D’Italia

© Michael Blann

De speciale uitgave ‘I amsterdam Giro Card’ biedt wieler- en cultuurfanaten heel wat voordelen.

Om de start van de Italiaanse wielerwedstrijd ‘Giro D’Italia’ te vieren, lanceert Amsterdam tijdens de maand mei een speciale ‘I amsterdam Giro Card’. Met de wielerronde als inspiratiebron biedt deze stadspas extra aanbiedingen en ideeën voor uitstapjes. Net als de Italiaanse sportkrant ‘La Gazetta dello Sport’ is ook deze voordeelpas van een fris roze kleurtje voorzien.

Na de start zullen ook de twee volgende etappes vanuit Amsterdam vertrekken. Daarom staat de hele maand mei in het teken van ‘GiroMania!’ bij onze Noorderburen. De Italiaanse wielerronde wordt van 1 mei tot en met 10 mei gevierd met allerlei (fiets)activiteiten en festiviteiten.

Kortingen

Daarnaast geeft de‘I amsterdam Giro Card’, ter gelegenheid van de start van de Giro in Amsterdam op 8 mei, een handig overzicht van de leukste fietsplekken en activiteiten in Amsterdam. Net als met de gewone ‘I amsterdam Card’ kunnen de houders van heel wat kortingen genieten.

De drieënnegentigste editie van de wielerronde inspireert de Nederlandse metropool ook om Italiaanse producten in de kijker te zetten. Wie in het bezit is van een roze pas kan gratis van een Italiaanse cocktail en koffie genieten. Daarnaast geeft de Giropas ook toegang tot de Rembrandt-fietsroute bij het Amsterdams Historisch Museum. De bijgevoegde ‘Let’s Go Giro’-gids biedt toeristen ook heel wat interessante informatie over de wielerwedstrijd.

Tiffany Philips


De ‘I amsterdam Giro Card’ is de hele maand mei verkrijgbaar bij VVV-vestigingen van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau. Een pas kost 48 euro en is 48 uur geldig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content