Amerikaan gaat op een koord de Niagara Falls oversteken

© Reuters

De 33-jarige Amerikaan Nik Wallenda wil de beroemde Niagarawatervallen tussen de Verenigde Staten en Canada op 60 meter hoogte op een kabel oversteken.

Wallenda, lid van een traditierijke artiestenfamilie, waagt zich volgens de zender CBS als eerste koorddanser in de geschiedenis rechtstreeks aan de oversteek van de waterval. Hij laat zijn kabel over de Horseshoe Falls spannen, waar de kolkende watermassa van de Niagara 58 meter naar beneden stort.

De gebeurtenis is voor vrijdagavond 15 juni gepland. De toeristische dienst verwacht honderdduizenden toeschouwers.

De afstand tussen beide oevers op de plaats waar Wallenda de waterval wil oversteken, bedraagt ongeveer 550 meter. De vader van drie jonge kinderen hoopt de afstand in het licht van de schijnwerpers af te leggen in 45 minuten.

Het grootste gevaar vormen plotse windvlagen, zei hij. Een veiligheidsgordel zal op aandringen van de tv-zender, die het spektakel rechtstreeks uitzendt, voorkomen dat hij in het water belandt.

Wallenda droomt naar eigen zeggen al sinds zijn zesde van de Niagara Falls. Hij wil slagen in iets wat nog niemand hem heeft voorgedaan, zei hij. De vorige succesvolle poging – op een weliswaar minder gevaarlijke plek – om het water via een kabel over te steken, dateert van ongeveer honderd jaar geleden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content