Amboseli National Park

Amboseli is beroemd geworden door het boek ‘Snow on the Kilimanjaro’ van Ernest Hemingway, die er in de jaren ’50 ging jagen op neushoorns en leeuwen.

Amboseli is beroemd geworden door het boek ‘Snow on the Kilimanjaro’ van Ernest Hemingway, die er in de jaren ’50 ging jagen op neushoorns en leeuwen. Dat is ondertussen al lang verboden en daardoor trekt het wild er nog in groten getale rond. Amboseli National Park is één van de mooiste gebieden van Oost-Afrika.

Amboseli betekent letterlijk ‘zout stof’ in het Swahili. Dat is ook het beeld dat je op de foto’s van Amboseli ziet. Kuddes olifanten, zebra’s en gnoes die door de broeiende hitte trekken met op de achtergrond de met sneeuw bedekte Kilimanjaro.

Lang was het dor en geërodeerd door overbegrazing van Masairunderen en de stroom van toeristen, maar sinds overvloedige regenval Lake Amboseli opnieuw deed vollopen, is de acaciasavanne er opnieuw veel groener en attractiever.

Het park is vooral bekend door de grote aantallen olifanten en de statige Masai. De olifanten hebben er altijd redelijk ongestoord kunnen leven, want de Masai leefden in harmonie met het wild. De olifanten in Amboseli zijn daarom de vriendelijkste van Afrika. Het blijft fascinerend om die majestueuze dieren gade te slaan.

Soms lijkt het trouwens of alle passagiers van de ark van Noah elkaar hier rendez-vous gegeven hebben. Koddige wrattenzwijnen met nerveus kwispelende staartjes en onverstoorbaar kauwende buffels die zilverreigers en ossenpikkers een lift geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content