Het Thaise volk rouwt om de dood van vaderfiguur koning Bhumibol. Dat merkten toeristen aan minder kleur en gesloten deuren bij sommige toeristische attracties. Toch wil Thailand zijn gastvrije imago van "land van de glimlach" niet kwijtraken en zal het de komende maanden extra inspanningen doen om toeristen aan te trekken. Een eerste maatregel is het gratis openstellen van alle musea en nationale parken tot februari 2017.

-
© -

Voor de economische sector is toerisme immers een van de belangrijkste sectoren in Thailand. Om haar koning te eren en tegelijk het toerisme een boost te geven besliste de Thaise overheid om nog tot februari 2017 de inkom voor alle musea en nationale, historische parken gratis te voorzien - zowel voor de Thai als voor de toerist. zo kan je in Bangkok een gratis bezoek brengen aan attracties zoals het Nationale Museum, het Koninklijk Olifanten Museum en het Royal Barges museum. Ook de tien nationale historische parken, die in tien verschillende provincies gelegen zijn, kunnen gratis bezocht worden. Voorbeelden zijn het tempelcomplex van Ayutthaya, het historisch park in Sukhothai en een eeuwenoud Khmer-tempelcomplex in Buriram. Vier van de 10 parken zijn UNESCO-werelderfgoed.

Meer info over de nationale parken en musea van Thailand vind je terug via www.tourismthailand.org.

Het Thaise volk rouwt om de dood van vaderfiguur koning Bhumibol. Dat merkten toeristen aan minder kleur en gesloten deuren bij sommige toeristische attracties. Toch wil Thailand zijn gastvrije imago van "land van de glimlach" niet kwijtraken en zal het de komende maanden extra inspanningen doen om toeristen aan te trekken. Een eerste maatregel is het gratis openstellen van alle musea en nationale parken tot februari 2017. Voor de economische sector is toerisme immers een van de belangrijkste sectoren in Thailand. Om haar koning te eren en tegelijk het toerisme een boost te geven besliste de Thaise overheid om nog tot februari 2017 de inkom voor alle musea en nationale, historische parken gratis te voorzien - zowel voor de Thai als voor de toerist. zo kan je in Bangkok een gratis bezoek brengen aan attracties zoals het Nationale Museum, het Koninklijk Olifanten Museum en het Royal Barges museum. Ook de tien nationale historische parken, die in tien verschillende provincies gelegen zijn, kunnen gratis bezocht worden. Voorbeelden zijn het tempelcomplex van Ayutthaya, het historisch park in Sukhothai en een eeuwenoud Khmer-tempelcomplex in Buriram. Vier van de 10 parken zijn UNESCO-werelderfgoed.