Al meer dan 81.000 mensen geregistreerd op reiswebsite Buitenlandse Zaken

© .

Op een jaar tijd hebben meer dan 81.000 mensen zich geregistreerd op travellers.online.be. Dat is de speciale reiswebsite van Buitenlandse Zaken waardoor landgenoten of hun familieleden bij rampen of incidenten in het buitenland makkelijker gecontacteerd kunnen worden. Dat meldt VTM zondag in zijn nieuwsuitzending.

Volgens Michael Mareel, woordvoerder van Buitenlandse Zaken, heeft de site het afgelopen jaar al zijn meerwaarde bewezen, onder meer bij de recente aanslagen in Istanboel, de aardbeving in Ecuador en de aanslagen in Bamako.

Wie naar het buitenland reist, kan zich sinds juli 2015 registreren op travellersonline.diplomatie.be. Die registratie duurt maar enkele minuten. Je geeft enkele persoonlijke gegevens in (bv. naam, rijksregisternummer, gsm-nummer en mailadres), je bestemming en een contactpersoon in België. Om privacyredenen worden al die gegevens twee weken na de terugkeer gewist.

Ook voor binnen EU

Op een jaar tijd hebben meer dan 81.000 landgenoten de tool gebruikt. “Vrijdag stond de teller op 81.600. Natuurlijk zien we met de vakantieperiode een duidelijke toename”, legt Michael Mareel van Buitenlandse Zaken uit. Aanvankelijk was de site bedoeld voor bestemmingen buiten de EU, maar de site kan ook gebruikt worden voor reizen binnen de EU, benadrukt Mareel. Ook binnen de EU kunnen landgenoten geconfronteerd worden met crisissen of rampen. Denk bijvoorbeeld aan de aanslagen in Parijs vorig jaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content