Akropolis Athene weer open na versoepeling coronamaatregelen

De Akropolis is opnieuw te bezoeken © Getty Images

Griekenland heeft de wereldberoemde Akropolis in Athene en alle andere archeologische vindplaatsen in het land weer opengesteld voor het publiek na een sluiting van twee maanden als gevolg van de coronacrisis.

President Katerina Sakellaropoulou leidde de openingsceremonie van het oude Griekse monumentale complex op een heuvel boven de hoofdstad. Alleen journalisten en medewerkers met mondmaskers waren aanwezig. De heropening van archeologische plaatsen in Griekenland is onderdeel van de geleidelijke versoepeling van lockdownmaatregelen in het land.

Zo mogen Griekse restaurants en cafés vanaf 25 mei hun deuren weer openen voor gasten, maakte de regering zaterdag bekend. Zondag gingen duizenden gelovige Grieken voor het eerst in lange tijd weer naar de kerk. Door de lockdown die midden maart inging konden Grieks-orthodoxe christenen behalve de zondagsmissen ook Pasen, hun belangrijkste godsdienstige feest, niet samen vieren.

Zaterdag werden in het mediterraanse land meer dan vijfhonderd stranden weer vrijgegeven, waarvan veel Grieken gebruikmaakten. Wel gelden op de stranden nog beperkende maatregelen. Zo mogen er niet meer dan veertig mensen op 1.000 vierkante meter strand, en moeten parasols minstens 4 meter uit elkaar staan. Griekenland heeft tijdens de coronacrisis veel minder doden en besmettingen gemeld dan sommige andere Europese landen. Bij ruim 2.800 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben en 162 patiënten zijn overleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content