Air France lanceert nieuwe lagekostenmaatschappij

© AFP

Air France heeft een nieuw lowcostaanbod gelanceerd. Drie dochtermaatschappijen – Brit Air, Regional and Airlinair – worden samengebracht in de nieuwe lagekostenmaatschappij Hop!.

Die zal vanuit Brussel naar Lyon en Nantes vliegen, zo blijkt uit een mededeling van Air France.

De maatschappij start op 31 maart met 530 dagelijkse vluchten naar 136 bestemmingen in Europa. Ze heeft 98 vliegtuigen in haar vloot met een capaciteit tussen 48 en 100 zetels.

2 miljard euro besparen

Het nieuwe regionale aanbod maakt deel uit van het herstructureringsplan dat Air France vorig jaar opzette met als doel 2 miljard euro te besparen tegen 2015. De regionale activiteit van Air France boekt jaarlijks een verlies van 160 miljoen euro.

Air France volgt met een goedkope luchtvaartmaatschappij voor korte afstanden het voorbeeld van concurrenten zoals het Duitse Lufthansa. Hop! moet ook reizigers naar de Parijse hub van Air France brengen voor langeafstandsvluchten.

Eerder deze maand deelde Air France mee dat ze vanaf 6 februari het speciale MiNi-tarief zou lanceren voor 58 korte routes vanuit Frankrijk. Bagage is daarbij niet gratis en het recht op vliegmijlen vervalt. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content