Air Belgium zet koers naar de Caraïben

Martinique, Franse Antillen. © Getty

Air Belgium onderneemt een nieuwe poging om onder eigen naam vluchten uit te voeren vanop de luchthaven van Charleroi. Vanaf december vliegt de Belgische luchtvaartmaatschappij naar Guadeloupe en Martinique op de Caraïben.

Air Belgium begon in juni vorig jaar met lijnvluchten naar Hongkong. De jonge maatschappij sprak de ambitie uit om in het eerste jaar al een half miljoen reizigers te vervoeren tussen België en China. Maar door een geschil met Chinese touroperatoren werd de verbinding al na enkele maanden stopgezet. Air Belgium voerde sindsdien enkel nog vluchten uit in opdracht van andere maatschappijen.

Maar daar komt nu dus verandering in. Vanaf 7 december gaat Air Belgium twee keer per week van Charleroi naar de Franse Antillen vliegen, een eilandengroep in de Caraïben. Het gaat meer bepaald om Guadeloupe en Martinique, twee Franse overzeese departementen. ‘Het zijn veilige bestemmingen’, zegt CEO Niky Terzakis. ‘Je hebt er zonnig weer, exotische stranden, vriendelijke mensen, natuur, goed eten én je bent nog in Europa.’ Omdat het om Frans grondgebied gaat, is een visum niet nodig. ‘De Belgen zijn er nu al de tweede grootste groep toeristen, maar ze hadden geen rechtstreekse vluchten’, aldus Terzakis.

De Chinese droom van de CEO is intussen nog niet verdwenen. ‘We blijven zeker inzetten op China, maar het was te laat om er deze zomer nog mee te beginnen’, zegt hij. ‘Het plan is om volgend jaar met twee Chinese bestemmingen te starten.’ Begin volgend jaar zal Air Belgium nog twee andere bestemmingen aankondigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content