'Africa', het allerbekendste nummer van de Amerikaanse rockband Toto, zal 'voor eeuwig spelen' dankzij een geluidsinstallatie die geplaatst zal worden in de Namibische woestijn. De song zal onophoudelijk afgespeeld worden.

Het idee komt van de Namibisch-Duitse kunstenaar Max Siedentopf. Hij maakte een geluidsinstallatie die werkt op zonnebatterijen en verbonden is met een MP3-speler. Daarom staat enkel het nummer 'Africa' van Toto.

Siedentopf noemde zijn kunstwerk toepasselijk 'Toto Forever'. Op zijn website zegt Siedentopf dat hij met de installatie 'wellicht het allerbeste nummer van de laatste vier decennia wil eren'.

Al is het niet de eerste keer dat 'Africa' non-stop wordt afgespeeld. In september speelde een concertzaal in Bristol het nummer twaalf uur aan één stuk om geld in te zamelen voor een goed doel.

'Africa', het allerbekendste nummer van de Amerikaanse rockband Toto, zal 'voor eeuwig spelen' dankzij een geluidsinstallatie die geplaatst zal worden in de Namibische woestijn. De song zal onophoudelijk afgespeeld worden. Het idee komt van de Namibisch-Duitse kunstenaar Max Siedentopf. Hij maakte een geluidsinstallatie die werkt op zonnebatterijen en verbonden is met een MP3-speler. Daarom staat enkel het nummer 'Africa' van Toto. Siedentopf noemde zijn kunstwerk toepasselijk 'Toto Forever'. Op zijn website zegt Siedentopf dat hij met de installatie 'wellicht het allerbeste nummer van de laatste vier decennia wil eren'. Al is het niet de eerste keer dat 'Africa' non-stop wordt afgespeeld. In september speelde een concertzaal in Bristol het nummer twaalf uur aan één stuk om geld in te zamelen voor een goed doel.