Het West-Afrikaanse Gambia is vooral bekend om zijn fantastische strandvakanties. Dit kleine land, met zijn aangename couleur locale, heeft nog veel meer te bieden. Je kunt er ook op een actieve manier al het moois ontdekken.
Gambia wordt volledig omringd door Senegal en in het midden stroomt de Gambiarivier die uitmondt aan de prachtige stranden van de Atlantische Oceaan. Het land is vlak, de wegen zijn rustig en dus ideaal voor zij die vanaf de kust of van in het binnenland de natuurparken of de typische dorpen met de fiets willen verkennen. Je kunt dat op eigen houtje doen of je kunt ook opteren voor een georganiseerde fietsreis.

Grote delen van Gambia zijn beschermd natuurgebied en de rijke fauna en flora worden goed bewaard voor de komende generaties. Gambia is -met 450 soorten vogels - vooral een paradijs voor de vogelliefhebbers. Er worden dan ook regelmatig excursies georganiseerd op de Gambiarivier en in de mangrovewouden waar oneindig veel vogels wonen. Het is sterk aangeraden om op stap te gaan met een lokale gids die ook de cultuur van het land kent en die je naar de mooiste observatieplekjes brengt.

Naast vogelliefhebbers, kunnen ook vissers hun gading vinden in Gambia. Er is een groot aanbod georganiseerde visexcursies, op de oceaan en in het binnenland op de Gambiarivier.

Niet alleen voor zonnekloppers en strandliefhebbers is Gambia een topbestemming maar ook, en niet in het minst, voor zij die actief willen genieten van een land dat maar zes uur vliegen van ons is verwijderd. (RDM)

Het West-Afrikaanse Gambia is vooral bekend om zijn fantastische strandvakanties. Dit kleine land, met zijn aangename couleur locale, heeft nog veel meer te bieden. Je kunt er ook op een actieve manier al het moois ontdekken. Gambia wordt volledig omringd door Senegal en in het midden stroomt de Gambiarivier die uitmondt aan de prachtige stranden van de Atlantische Oceaan. Het land is vlak, de wegen zijn rustig en dus ideaal voor zij die vanaf de kust of van in het binnenland de natuurparken of de typische dorpen met de fiets willen verkennen. Je kunt dat op eigen houtje doen of je kunt ook opteren voor een georganiseerde fietsreis.Grote delen van Gambia zijn beschermd natuurgebied en de rijke fauna en flora worden goed bewaard voor de komende generaties. Gambia is -met 450 soorten vogels - vooral een paradijs voor de vogelliefhebbers. Er worden dan ook regelmatig excursies georganiseerd op de Gambiarivier en in de mangrovewouden waar oneindig veel vogels wonen. Het is sterk aangeraden om op stap te gaan met een lokale gids die ook de cultuur van het land kent en die je naar de mooiste observatieplekjes brengt. Naast vogelliefhebbers, kunnen ook vissers hun gading vinden in Gambia. Er is een groot aanbod georganiseerde visexcursies, op de oceaan en in het binnenland op de Gambiarivier. Niet alleen voor zonnekloppers en strandliefhebbers is Gambia een topbestemming maar ook, en niet in het minst, voor zij die actief willen genieten van een land dat maar zes uur vliegen van ons is verwijderd. (RDM)