In juni komt de nieuwe Britse film The Eagle over het leven van een Romeinse soldaat die gelegerd is bij de Muur van Hadrianus uit. Een goede reden om een fiets- of wandeltocht langs de wereldberoemde muur te maken.

De Romeinen begonnen in 122 met de bouw van deze 117 km lange muur, de grens tussen het Romeinse Rijk en Schotland.

Onlangs zijn de Vindolanda Writing Tablets, het oudste geschrift in Groot-Brittannië, teruggebracht naar het Roman Vindolanda and Roman Army Museum. Dat gerenoveerde museum toont dit jaar voor het eerst een 3D-film over dit deel van het oude Romeinse Rijk.

Het Carlisle's Tullie House Museum & Art Gallery ten slotte krijgt in juni een nieuwe galerij over de 4 eeuwen Romeinse bezetting.

Maaike Schwering

In juni komt de nieuwe Britse film The Eagle over het leven van een Romeinse soldaat die gelegerd is bij de Muur van Hadrianus uit. Een goede reden om een fiets- of wandeltocht langs de wereldberoemde muur te maken. De Romeinen begonnen in 122 met de bouw van deze 117 km lange muur, de grens tussen het Romeinse Rijk en Schotland. Onlangs zijn de Vindolanda Writing Tablets, het oudste geschrift in Groot-Brittannië, teruggebracht naar het Roman Vindolanda and Roman Army Museum. Dat gerenoveerde museum toont dit jaar voor het eerst een 3D-film over dit deel van het oude Romeinse Rijk. Het Carlisle's Tullie House Museum & Art Gallery ten slotte krijgt in juni een nieuwe galerij over de 4 eeuwen Romeinse bezetting. Maaike Schwering