De voormalige leider van de Maoïsten Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda, heeft deze Guerilla Trail samen met de Nepalese toeristische dienst uitgestippeld. Deze wandelroute loopt dwars door het gebied waar tussen 1996 en 2006 de hevigste gevechten tussen de maoïstische opstandelingen en het regeringsleger van de koning plaatsvonden. Tijdens de burgeroorlog kwamen rond de 13.000 mensen om het leven.

Sporen van de oorlog

In de nasleep van de oorlog werd de monarchie afgeschaft en veranderde Nepal in een federale republiek. Prachanda is van mening dat de opstand en alle ellende eromheen geen enkele waarde heeft gehad als het land geen economische transformatie ondergaat. De regio waar de Guerilla Trail doorheen loopt is een van de armste gebieden in het land en trekt weinig toeristen. Prachanda hoopt daar met deze trektocht verandering in te brengen.

De route begint in Pokhara en loopt door de regio's Rukum en Rolpa, een bergachtig gebied in het westen van Nepal met prachtige watervallen, rivieren, meertjes en valleien en op de achtergrond de bergen van de Himalaya. De tocht loopt dwars door dorpjes waar de sporen van de oorlog nog duidelijk zichtbaar zijn. Een gids vertelt onderweg over de achtergronden van de oorlog en het gebied.

Wandelaars hebben de keuze uit drie routes die in duur variëren van 14 tot 27 dagen. Bij de wandeling hoort het gelijknamige boek "The Guerrilla Trek, Aka The Shangrila Trek" dat onder andere via Amazon te koop is. (MS)

De voormalige leider van de Maoïsten Pushpa Kamal Dahal, beter bekend als Prachanda, heeft deze Guerilla Trail samen met de Nepalese toeristische dienst uitgestippeld. Deze wandelroute loopt dwars door het gebied waar tussen 1996 en 2006 de hevigste gevechten tussen de maoïstische opstandelingen en het regeringsleger van de koning plaatsvonden. Tijdens de burgeroorlog kwamen rond de 13.000 mensen om het leven.Sporen van de oorlog In de nasleep van de oorlog werd de monarchie afgeschaft en veranderde Nepal in een federale republiek. Prachanda is van mening dat de opstand en alle ellende eromheen geen enkele waarde heeft gehad als het land geen economische transformatie ondergaat. De regio waar de Guerilla Trail doorheen loopt is een van de armste gebieden in het land en trekt weinig toeristen. Prachanda hoopt daar met deze trektocht verandering in te brengen. De route begint in Pokhara en loopt door de regio's Rukum en Rolpa, een bergachtig gebied in het westen van Nepal met prachtige watervallen, rivieren, meertjes en valleien en op de achtergrond de bergen van de Himalaya. De tocht loopt dwars door dorpjes waar de sporen van de oorlog nog duidelijk zichtbaar zijn. Een gids vertelt onderweg over de achtergronden van de oorlog en het gebied. Wandelaars hebben de keuze uit drie routes die in duur variëren van 14 tot 27 dagen. Bij de wandeling hoort het gelijknamige boek "The Guerrilla Trek, Aka The Shangrila Trek" dat onder andere via Amazon te koop is. (MS)