Ameland bezit prachtige stranden, bossen en duinen en pittoreske dorpjes waar het verleden voortleeft. Een van die oude tradities kunt u iedere maand bijwonen: een demonstratie met de paardenreddingsboot. Tien paarden trekken dan de reddingsboot de zee in om de boot daar te lanceren.

Zelf het water op gaan, kan ook. Zo kunt u deelnemen aan een robbentocht, een rondvaart door het natuurreservaat. Uw eigen vis vangen kan tijdens een vistocht op een eilanderboot. En tijdens een tocht op een powerboat vliegt u met 100 km/u over de golfen.

Degenen die het rustiger aan willen kunnen overdag of 's nachts meevaren op een zeilboot. Heel bijzonder zijn de tochten bij volle maan.

Informatie

VVV Ameland

Wadden.nl

Maaike Schwering

Ameland bezit prachtige stranden, bossen en duinen en pittoreske dorpjes waar het verleden voortleeft. Een van die oude tradities kunt u iedere maand bijwonen: een demonstratie met de paardenreddingsboot. Tien paarden trekken dan de reddingsboot de zee in om de boot daar te lanceren. Zelf het water op gaan, kan ook. Zo kunt u deelnemen aan een robbentocht, een rondvaart door het natuurreservaat. Uw eigen vis vangen kan tijdens een vistocht op een eilanderboot. En tijdens een tocht op een powerboat vliegt u met 100 km/u over de golfen. Degenen die het rustiger aan willen kunnen overdag of 's nachts meevaren op een zeilboot. Heel bijzonder zijn de tochten bij volle maan. InformatieVVV AmelandWadden.nl Maaike Schwering