Mount Everest blijft open voor het komende klimseizoen

30/04/15 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:40

Er komt geen schrapping van de expedities op de Mount Everest na de verwoestende aardbeving van vorig weekeinde die voor lawines op de hoogste berg ter wereld heeft gezorgd, zo hebben de Nepalese autoriteiten bekendgemaakt.

Mount Everest blijft open voor het komende klimseizoen

© REUTERS

Het natuurgeweld heeft op de berg zeker achttien doden geëist, zei Gyanendra Shrestha van het Nepalese ministerie van Toerisme, eraan toevoegend dat dit expedities op de Everest niet heeft doen afblazen.

"Een aantal teams heeft ons gezegd dat zij nog steeds willen doorgaan", zo luidde. Eenmaal de route is hersteld van het basiskamp naar Camp 2, dat door de lawines van de buitenwereld was afgesneden, zullen teams die dit willen de klim kunnen wagen".

"Zo zit avontuur ineen", zei Shrestha. "Het staat bol van het onbekende. Je moet voor je eigen veiligheid zorgen. De regering kan rampen niet vermijden".

Ook volgens de Nepal Mountaineering Association zijn er geen expedities afgelast. Volgens een nieuwe officiële balans is de dodentol van de aardbeving in heel Nepal opgelopen tot bijna 5.500. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners