Met deze merkwaardige workouts is fitness op reis allesbehalve saai

Met deze merkwaardige workouts is fitness op reis allesbehalve saai
Siren in the swimming pool © Getty Images/iStockphoto

Tijdens je vakantie heb je niet altijd zin om aan je gezondheid te werken, maar Booking ontdekte vier workouts die zo bijzonder zijn dat je er met plezier aan begint.

1. Mermaid Fitness bij Lake Michigan, Verenigde Staten © Getty Images/iStockphoto

Cedar Ridge Cabins biedt je de kans om even een zeemeermin te zijn. Trek een zeemeerminnenpak aan en neem een duik in het Mermaid Fitness-zwembad bij Lake Michigan. De Mermaid Fitness is niet alleen een vorm van krachttraining, maar werkt ook aan je elegantie. Vind je dit toch een beetje te bizar, dan kan je ook opteren voor 'gewone' yoga- en pilateslessen.

Cedar Ridge Cabins © Booking.com

2. Lachtherapie in Mumbai, India © Getty Images/iStockphoto

De lachtherapie werd halverwege de jaren negentig uitgevonden door de Indiase dokter Madan Kataria. Volgens deze bijzondere methode activiteert lachen spirituele energie en biedt het zo medische voordelen. In Mumbai kan je de lachtherapie in verschillende studio's uitproberen, onder andere in de Chowpatty Beach Laughter Club bij Chowpatty Beach in Zuid-Mumbai. Iedere ochtend kan je er om 7 uur een sessie bijwonen.

Taj Lands End © Booking.com

Taj Lands End ligt vlakbij Chowpatty Beach. In de Jiva Spa kan je genieten van massages en Ayurveda-behandelingen. Vervolgens kan je in het restaurant proeven van de traditionele Indiase keuken.

3. Hondenyoga in Auckland, Nieuw-Zeeland © Getty Images/iStockphoto

De inwoners van Auckland houden van honden: er zijn markten voor honden, hondenshows en zelfs een sushibar voor honden. Niet verrassend dus dat in Auckland de 'doga' is bedacht. Neem je hond mee naar de yogastudio en voer samen traditionele Hatha yoga-oefeningen uit. Het kalmeert niet alleen je eigen lichaam en geest, maar ook die van je huisdier. Bovendien is het een goede manier om een nog betere band te krijgen met je trouwe viervoeter.

Princes Wharf © Booking.com

Je hond is van harte welkom in de appartementen van Princes Wharf. Je hebt de beschikking over twee slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, badkamer en balkon.

4. Ochtendraves in Parijs, Frankrijk © Getty Images/iStockphoto

In Parijs hoef je niet alleen de dag met feest te eindigen. Je kan je dag er ook mee beginnen. Tijdens een ochtendrave profiteer je van de voordelen van een stevige workout met heerlijk uit je dak gaan op snelle beats. Je drinkt er geen cocktails of wijn bij, maar wel kokoswater of een smoothie.

Le Village Montmartre by Hiphophostels © Booking.com

Le Village Montmartre by Hiphophostels is een hippe hostel in een van de fijnste wijken van de stad, op maar tien minuten lopen van de Sacré Coeur-basiliek en Montmartre. Je kan er overnachten in een slaapzaal of kiezen voor een eigen kamer.