Het Museo Atlántico is het werk van beeldhouwer Jason deCaires Taylor, die eerder al musea op de zeebodem installeerde in Mexico en Grenada. Van milieuvriendelijk beton maakt hij beelden van alledaagse taferelen zoals een koppel dat een selfie maakt of een groep mensen die allemaal dezelfde kant oplopen.

Onderwatermuseum in Mexico, Reuters
Onderwatermuseum in Mexico © Reuters

De beelden worden op zo'n twaalf meter diepte neergezet. Bezoekers die droog willen blijven, kunnen ze zien vanuit een boot met glazen bodem.

DeCaires Taylor wil met het museum de zee en de dieren beschermen, want de beelden vormen na verloop van tijd een kunstmatig rif dat dieren en planten aantrekt.

Epa
© Epa

Ook wil hij de bezoekers bewust maken van de gevaren die de oceanen bedreigen. Het museum opent over twee jaar zijn deuren. (MS)

Het Museo Atlántico is het werk van beeldhouwer Jason deCaires Taylor, die eerder al musea op de zeebodem installeerde in Mexico en Grenada. Van milieuvriendelijk beton maakt hij beelden van alledaagse taferelen zoals een koppel dat een selfie maakt of een groep mensen die allemaal dezelfde kant oplopen. De beelden worden op zo'n twaalf meter diepte neergezet. Bezoekers die droog willen blijven, kunnen ze zien vanuit een boot met glazen bodem. DeCaires Taylor wil met het museum de zee en de dieren beschermen, want de beelden vormen na verloop van tijd een kunstmatig rif dat dieren en planten aantrekt. Ook wil hij de bezoekers bewust maken van de gevaren die de oceanen bedreigen. Het museum opent over twee jaar zijn deuren. (MS)