Dat schrijft Lonely Planet, Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aardbeving in april waarbij meer dan 8.000 doden vielen. 18 mensen vonden toen de dood op de Mount Everest.

Ook 2014 was al rampzalig voor de hoogste berg ter wereld. Toen kwamen er 16 berggidsen om het leven door een lawine. Naar aanleiding van dat drama werd het klimseizoen toen vroegtijdig voor de rest van het jaar beëindigd.

2015 zou daardoor dan juist een recordjaar moeten worden, maar de aardbeving gooide roet in het eten.

Het groeiende aantal beklimmers van de Mount Everest (de laatste tijd zo'n 600 per jaar) begint overigens wel een probleem te worden. Het wordt te druk op de top van de berg waardoor de veiligheid in het gedrang komt. De Nepalese autoriteiten overwegen dan ook om voortaan enkel aan ervaren klimmers toestemming te geven om zich een weg te banen naar de 8848 meter hoge bergtop. (MS)

Dat schrijft Lonely Planet, Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aardbeving in april waarbij meer dan 8.000 doden vielen. 18 mensen vonden toen de dood op de Mount Everest. Ook 2014 was al rampzalig voor de hoogste berg ter wereld. Toen kwamen er 16 berggidsen om het leven door een lawine. Naar aanleiding van dat drama werd het klimseizoen toen vroegtijdig voor de rest van het jaar beëindigd. 2015 zou daardoor dan juist een recordjaar moeten worden, maar de aardbeving gooide roet in het eten.Het groeiende aantal beklimmers van de Mount Everest (de laatste tijd zo'n 600 per jaar) begint overigens wel een probleem te worden. Het wordt te druk op de top van de berg waardoor de veiligheid in het gedrang komt. De Nepalese autoriteiten overwegen dan ook om voortaan enkel aan ervaren klimmers toestemming te geven om zich een weg te banen naar de 8848 meter hoge bergtop. (MS)