De Negevwoestijn in het zuiden van Israël is ideaal om op de fiets te ontdekken.

Het is niet alleen een prachtig en rustig gebied, maar er zijn onlangs allerlei fietsvriendelijke voorzieningen gemaakt. Er zijn fietspaden aangelegd voor twee types: voor ervaren sportievelingen, die gedurende één of meer dagen de kronkelige woestijnwegen willen trotseren en voor gezinnen die alleen van het landschap willen genieten tijdens een aangename rit.

Ook zijn er centra waar fietsen verhuurd worden, langs de route zijn verscheidene overnachtingsmogelijkheden gecreëerd en de liefhebbers kunnen deelnemen aan allerlei excursies.

De meest spectaculaire fietstochten lopen door de Ramonkrater, de Zinvallei en de regio Yerukham. En wilt u een dagje niet fietsen, dan kunt u afwisselen met een tocht op een kameel, paard of in een jeep.

De Negevwoestijn in het zuiden van Israël is ideaal om op de fiets te ontdekken. Het is niet alleen een prachtig en rustig gebied, maar er zijn onlangs allerlei fietsvriendelijke voorzieningen gemaakt. Er zijn fietspaden aangelegd voor twee types: voor ervaren sportievelingen, die gedurende één of meer dagen de kronkelige woestijnwegen willen trotseren en voor gezinnen die alleen van het landschap willen genieten tijdens een aangename rit. Ook zijn er centra waar fietsen verhuurd worden, langs de route zijn verscheidene overnachtingsmogelijkheden gecreëerd en de liefhebbers kunnen deelnemen aan allerlei excursies. De meest spectaculaire fietstochten lopen door de Ramonkrater, de Zinvallei en de regio Yerukham. En wilt u een dagje niet fietsen, dan kunt u afwisselen met een tocht op een kameel, paard of in een jeep.