Eilat aan de Rode Zee in Israël staat bekend om zijn mooie duiklocaties met klinkende namen zoals Mozes en Jozua, waar u naar de één kilometer lange rif kunt duiken, de Japanse Tuinen in een beschermd natuurgebied en de Tafels van Neptunus, met koralen die op tafels lijken.

Ook aan de andere kant van het land, aan de Middellandse Zee, is duiken mogelijk. Vooral bij Caesarea ten noorden van Tel Aviv ligt een heel bijzondere duikplaats. Hier kunt u onder water de ruïnes van Sebaste bekijken en de haven van Caesarea.

De haven van koning Herodes

Deze diepzeehaven werd in het jaar 22 voor Christus in opdracht van koning Herodes gebouwd, maar begon snel na de voltooiing al te verzakken. In de zesde eeuw was de haven volledig onder water verdwenen.

Vier duikroutes lopen via touwen langs 28 aangegeven punten waar de resten van de verzonken haven te vinden zijn. De duikers krijgen een kaart mee waarop ze bij ieder punt achtergrondinformatie kunnen lezen.

In het Old Caesarea Diving Center kunt u cursussen volgen, een duiktocht onder leiding van een gids maken en duikmateriaal huren. (MS)

Eilat aan de Rode Zee in Israël staat bekend om zijn mooie duiklocaties met klinkende namen zoals Mozes en Jozua, waar u naar de één kilometer lange rif kunt duiken, de Japanse Tuinen in een beschermd natuurgebied en de Tafels van Neptunus, met koralen die op tafels lijken. Ook aan de andere kant van het land, aan de Middellandse Zee, is duiken mogelijk. Vooral bij Caesarea ten noorden van Tel Aviv ligt een heel bijzondere duikplaats. Hier kunt u onder water de ruïnes van Sebaste bekijken en de haven van Caesarea. De haven van koning Herodes Deze diepzeehaven werd in het jaar 22 voor Christus in opdracht van koning Herodes gebouwd, maar begon snel na de voltooiing al te verzakken. In de zesde eeuw was de haven volledig onder water verdwenen. Vier duikroutes lopen via touwen langs 28 aangegeven punten waar de resten van de verzonken haven te vinden zijn. De duikers krijgen een kaart mee waarop ze bij ieder punt achtergrondinformatie kunnen lezen. In het Old Caesarea Diving Center kunt u cursussen volgen, een duiktocht onder leiding van een gids maken en duikmateriaal huren. (MS)