Het ontwerp van de Re-Kånken bestaat al enkele generaties, maar verder is alles nieuw aan deze laatste versie. Het hoofdvak heeft een grote opening wat in- en uitpakken erg makkelijk maakt. Aan de beide zijkanten van de rugzak zitten twee open zakken en aan de voorkant nog een extra vakje met ritssluiting. Handige extraatjes zijn het zitmatje in het achtervak, het grote naamlabel aan de binnenzijde en de handgrepen aan de bovenkant. De schouderriemen zijn verstelbaar en passen daarom altijd.

Gerecycleerd en recycleerbaar

Maar wat deze rugzak vooral bijzonder maakt, is de manier waarop deze vervaardigd werd. De rugzak werd gemaakt van PET-flessen en is zelf ook weer volledig recycleerbaar. Het nieuwe verfprocedé SpinDye zorgt eveneens voor een flinke milieuwinst. Bij deze techniek wordt kleurstof toegevoegd op het moment dat de polyestervezels worden gesponnen. Dit bespaart grote hoeveelheden chemicaliën, water en energie. De gehele rugzak, zowel stof, draagband als voering, is gemaakt van hetzelfde SpinDye garen.

De Fjällräven Re-Kånken is verkrijgbaar in elf kleuren bij outdoor-, tassen en fashionwinkels. Advieswinkelprijs 89 euro.

Het ontwerp van de Re-Kånken bestaat al enkele generaties, maar verder is alles nieuw aan deze laatste versie. Het hoofdvak heeft een grote opening wat in- en uitpakken erg makkelijk maakt. Aan de beide zijkanten van de rugzak zitten twee open zakken en aan de voorkant nog een extra vakje met ritssluiting. Handige extraatjes zijn het zitmatje in het achtervak, het grote naamlabel aan de binnenzijde en de handgrepen aan de bovenkant. De schouderriemen zijn verstelbaar en passen daarom altijd. Gerecycleerd en recycleerbaarMaar wat deze rugzak vooral bijzonder maakt, is de manier waarop deze vervaardigd werd. De rugzak werd gemaakt van PET-flessen en is zelf ook weer volledig recycleerbaar. Het nieuwe verfprocedé SpinDye zorgt eveneens voor een flinke milieuwinst. Bij deze techniek wordt kleurstof toegevoegd op het moment dat de polyestervezels worden gesponnen. Dit bespaart grote hoeveelheden chemicaliën, water en energie. De gehele rugzak, zowel stof, draagband als voering, is gemaakt van hetzelfde SpinDye garen. De Fjällräven Re-Kånken is verkrijgbaar in elf kleuren bij outdoor-, tassen en fashionwinkels. Advieswinkelprijs 89 euro.