De Klarälven is met een lengte van 460 kilometer de langste in Zweden. De rivier loopt ook voor een deel door Noorwegen. Het stuk tussen Syssleback en Edeback is uitstekend geschikt om tochten in een kano of op een vlot te maken.

Nog leuker is het om eerst zelf een vlot te bouwen en vervolgens de rivier af te peddelen. Niet alleen het vlot knutsel je zelf in elkaar, maar je zorgt ook voor je eigen overnachtingsplaats in de natuur en je maakt je eigen kampvuur. Onderweg heb je veel kans dieren zoals elanden, bevers en herten te zien. Het water van de rivier is schoon genoeg om in te zwemmen zodat je geregeld een frisse duik kan nemen.

Gelukkig hoef je niet helemaal zelf uit te dokteren hoe je een vlot bouwt dat blijft drijven. Instructeurs van Vildmark i Varmland helpen je daarbij. Ook krijg je voor onderweg een kano mee. Je kan ook een tent, slaapzak, keukenmateriaal huren en proviand bij hen kopen. Je kan de tocht op eigen houtje maken of samen met een gids. Ook de duur van de reis bepaal je zelf: van één tot acht dagen.

De reis start in het dorpje Gunnered, gelegen 100 kilometer ten noorden van Karlstad in Varmland.

Avonturier Alastair Humphreys en paar vrienden maakten de reis op een vlot en schoten er deze video van. (MS)

Oyvind Lund
© Oyvind Lund
Hipfel/Starck
© Hipfel/Starck
Wolfgang Fuchs
© Wolfgang Fuchs
Hipfel/Starck
© Hipfel/Starck
Euan Turner
© Euan Turner
Per Eriksson
© Per Eriksson
Euan Turner
© Euan Turner
De Klarälven is met een lengte van 460 kilometer de langste in Zweden. De rivier loopt ook voor een deel door Noorwegen. Het stuk tussen Syssleback en Edeback is uitstekend geschikt om tochten in een kano of op een vlot te maken.Nog leuker is het om eerst zelf een vlot te bouwen en vervolgens de rivier af te peddelen. Niet alleen het vlot knutsel je zelf in elkaar, maar je zorgt ook voor je eigen overnachtingsplaats in de natuur en je maakt je eigen kampvuur. Onderweg heb je veel kans dieren zoals elanden, bevers en herten te zien. Het water van de rivier is schoon genoeg om in te zwemmen zodat je geregeld een frisse duik kan nemen. Gelukkig hoef je niet helemaal zelf uit te dokteren hoe je een vlot bouwt dat blijft drijven. Instructeurs van Vildmark i Varmland helpen je daarbij. Ook krijg je voor onderweg een kano mee. Je kan ook een tent, slaapzak, keukenmateriaal huren en proviand bij hen kopen. Je kan de tocht op eigen houtje maken of samen met een gids. Ook de duur van de reis bepaal je zelf: van één tot acht dagen.De reis start in het dorpje Gunnered, gelegen 100 kilometer ten noorden van Karlstad in Varmland. Avonturier Alastair Humphreys en paar vrienden maakten de reis op een vlot en schoten er deze video van. (MS)