Speciaal voor gezinnen met kinderen heeft de Zwitserse toeristische dienst de brochure Höhenflüge (Grote hoogten) samengesteld met 37 berghutten.

Alle hutten behoren tot de SAC (Swiss Alpine Club) en liggen op adembenemende locaties.

De berghut Chamana Coaz in het Engadin wordt bijvoorbeeld omringd door gletsjers en de Cabane de Moiry in het Val d'Anniviers (kanton Wallis) valt op door de bijzondere architectuur.

Het personeel zal altijd proberen de ouders en kinderen samen een eigen kamer te geven. Bovendien bieden de hutten maaltijden (ook in kinderporties) tegen voordelige prijzen.

De bergpaden zijn kindvriendelijk: niet al te moeilijk en de wandeltijd bedraagt maximaal 2,5 uur. In de brochure vindt u overzichtelijke informatie over de avontuurlijke berghutwandelingen. (MS)

Speciaal voor gezinnen met kinderen heeft de Zwitserse toeristische dienst de brochure Höhenflüge (Grote hoogten) samengesteld met 37 berghutten. Alle hutten behoren tot de SAC (Swiss Alpine Club) en liggen op adembenemende locaties. De berghut Chamana Coaz in het Engadin wordt bijvoorbeeld omringd door gletsjers en de Cabane de Moiry in het Val d'Anniviers (kanton Wallis) valt op door de bijzondere architectuur. Het personeel zal altijd proberen de ouders en kinderen samen een eigen kamer te geven. Bovendien bieden de hutten maaltijden (ook in kinderporties) tegen voordelige prijzen. De bergpaden zijn kindvriendelijk: niet al te moeilijk en de wandeltijd bedraagt maximaal 2,5 uur. In de brochure vindt u overzichtelijke informatie over de avontuurlijke berghutwandelingen. (MS)