Actief overwinteren op Aruba

© iStockphoto

Terwijl het hier wintert, is het op Aruba 25 à 30 graden warm en is de natuur er op zijn mooist.

Dat Aruba een heerlijke plaats is voor een strandvakantie is bekend. Maar het Caraïbisch eiland heeft meer in petto. Tijdens onze wintermaanden ligt de temperatuur er tussen de 25 en 30 graden en is de natuur op z’n mooist.

Mogelijkheden voor een actieve vakantie zijn er genoeg. Er loopt een uitgebreid netwerk voor fietsers en mountainbikers door het verkeersarme en ruige landschap langs de kust in het noorden van Aruba.

Ook voor wandelaars bestaat er een wandelroutenetwerk. Vooral het Nationale Park Arikok met zijn merkwaardige landschap en bijzondere planten leent zich uitstekend voor korte of langere wandelingen. Leuk is daar ook een nachtwandeling bij volle maan.

Waterliefhebbers tenslotte kunnen duiken of snorkelen en niet alleen exotische vissen tegenkomen, maar ook op zoek gaan naar scheepswrakken waaronder het gezonken schip Antilla, met een lengte van 120 meter het grootste scheepswrak in het Caraïbisch gebied. Surfen kan het hele jaar door en de golven zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderde surfers. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content