Achtmaal overnachten in een monument

© Belvilla

Tijdens het weekend van 10 september stelden monumenten in België en Nederland hun deuren voor iedereen open tijdens het Open Monumentenweekend. Maar wist u dat Belvilla een groot aantal monumenten verhuurt als vakantiewoning? Acht voorbeelden in België en Nederland.

1. Een volledig gerenoveerde art-decowoning uit 1924 in de duinen en op vijftig meter van het strand bij Middelkerke.

2. Een historische woning uit 1734 die onder andere werd gebruikt als limonadefabriek en als huis voor dames van lichte zeden in de Voerstreek.

3. Reis terug in de tijd in de gerestaureerde conciërgewoning van een kasteel bij Spa.

4. Met maximaal tien personen overnachten in een voormalige watermolen, aan de mooie Hermeton bij Namen. In het interieur herinneren details aan de vroegere functie.

5. In de Nederlandse Achterhoek ligt een herenboerderij gebouwd in 1467. De historische details zijn mooi opgenomen in de huidige inrichting.

6.Vlak bij België, in het Limburgse Slenaken, kunt u overnachten in de voormalige koeienstal van een hoeve uit 1741.

7. In het Zuid-Hollandse Katwijk ligt op tien minuten fietsen van het strand een herenhuis/raadhuis met een monumentale trap.

8. Logeren op een landgoed in Noord-Brabant kan in een statig landhuis van waaruit u gemakkelijk de Loonse en Drunense Heide, de Efteling en andere pretparken en steden als Tilburg en Breda kunt bezoeken.

Alle actuele promocodes en kortingen van Belvilla kunnen geraadpleegd worden via deze link.

Veel meer monumentale vakantiewoningen vindt u op Belvilla. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content