Acht redenen om naar Bangalore in India te reizen

Acht redenen om naar Bangalore in India te reizen
© iStockphoto

1. Een paleis met meer dan 30.000 schilderijen © iStockphoto

In het Bangalore Palace maak je kennis met de rijke geschiedenis van Bangelore. In het paleis hangen maar liefst 30.000 schilderijen en om en rond het paleis kan je de perfect gesnoeide tuinen bewonderen. Je want je hier in Engeland. En dat is niet vreemd want de Indische Koning Chamaraja Wadiyar was zo onder de indruk van Windsor Castle dat hij in 1887 een paleis in dezelfde Tudor-stijl liet bouwen.

en een imposant gerechtshof. © iStockphoto

Bezoek in de stad ook het indrukwekkende gerechtshof Vidhana Souddha.

2. Bangalore: de tuinstad van India © iStockphoto

Bangalore heeft een savanneklimaat en wordt ook wel 'de tuinstad van India' genoemd. Niet te missen is de mooie bamboetuin en de scharlakenrode Seshadri Iyer Memorial Hall in het 120 hectare grote Cubbon Park.

Tuinen © iStockphoto

Of bewonder de grootste collectie tropische planten van India in de botanische tuinen van Lal Bagh. Ulsoor Lake, in hartje Bangalore, nodigt uit tot bootje varen, zwemmen en picknicken.

3. Proef het Indiase craft beer © iStockphoto

Bangalore maakt faam als craft beer stad met zijn microbrouwerijen. Van de lichte, maar extra bitter India Pale Ales biertjes tot donkerbruin Stout bier: je kan ze allemaal uitproberen in Bangalore. Ga naar het veelgeprezen Windmill Craftworks, met restaurant, een fantastisch rooftopterras, iPads waarmee je je wensen doorgeeft en een bibliotheek om bier en boek te combineren. Of proef het gerstenat in The Biere Club, Bangalore's eerste ambachtelijke brouwerij met een verfijnd biermenu.

4. Trek naar Skandagiri voor een magische zonsopgang © iStockphoto

De natuur zien ontwaken vanaf Skandagir bij de Nandi Hills, ook wel bekend als Kalavara Durga, is een magische ervaring. Vooral door het dikke wolkendeken die vaak tussen de heuvels zweeft. Skandagirligt op zo'n zeventig kilometer rijden vanaf Bangalore en is populair om de uitdagende 'night trekking'. Je kan ook overdag de acht kilometer lange tocht in vier tot vijf uur wandelen. Het is aangeraden om dit niet op eigen houtje te doen, maar georganiseerd zoals met 365hops.

5. Op safari in het Bannerghatta National Park © iStockphoto

Op safari en witte tijgers zien, vlakbij de metropool Bangalore? Het kan in het Bannerghatta Biological Park. Het park richt zich op eco-toerisme en de bescherming van wilde dieren. Bijzonder zijn de leeuwen- en tijgersafari's waarmee je vanuit een safaribus deze grote roofdieren, waaronder witte tijgers, in het wild kunt zien.

6. Met de Hampi-express naar...Hampi © iStockphoto

Een klein geheim in het Zuid-Indiase Karnataki is Hampi, de voormalige hoofdstad van het Vijayanagara-koninkrijk. Met ruïnes en prachtige voorbeelden van de Dravidische tempel-architectuur zover het oog reikt. De monumenten in Hampi staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst zoals de Virupaksha-tempel en de Vittala-tempel.

Hampi © iStockphoto

Vanuit Bangalore boemelt de Hampi-express in negen uur naar Hospet Junction van waaruit je een taxi of bus pakt en dertig minuten later in Hampi aankomt. Ook goed te combineren met de stranden van Goa met zeven uur reistijd.

7. Trekken en kamperen bij de backwaters © Wikicommons

Op maar veertig kilometer rijden vanaf Bangalore ligt een heel andere wereld: die van de serene Manchanabele Arkavathi River backwaters. Een fraai natuurgebied voor een avontuurlijke trekking met kajakken en kamperen of een korte outdoor-trip.

Trekken en kamperen © Sunesh MS, Wikicommons

Slechts vijftien kilometer verder, in Ramohalli, staat de vierhonderd jaar oude Big Banya Tree. Deze boom is een toeristische attractie door z'n omvang van maar liefst 250 meter en zijn duizenden wortels die her en der groeien. Vanuit Bangalore worden talloze excursies en tours naar Manchanebele georganiseerd, zoals doorAdventure Nation.

8. Proef van de typische Karnataka-keuken © iStockphoto

Van eenvoudige kantines tot fine dining op topniveau, in Bangalore ontdek je de Karnataka-keuken. Met veel vegetarische en niet-vegetarische gerechten en invloeden uit andere Indiase staten zoals Kerala.

Karnataka-keuken © iStockphoto

Typische maaltijden zijn Bisi bele bath (dhal met rijst, linzen, groenten, tamarinde en ghee), Jolada rotti (brood) en Idly-Sambar (soep met bonen, groenten en sambar-poeder). Ga voor een authentieke ervaring naar het Halli Mane restaurant in Malleshwaram waar lokale spicy gerechten worden geserveerd op bananenbladeren.