Acht persoonlijke verhalen brengen Limburgs mijnerfgoed tot leven

© Toerisme Limburg

Regisseur Stijn Coninx brengt acht inspirerende getuigenissen van Limburgers over het mijnverleden in beeld die toeristen via een app kunnen bekijken.

Mijn Mijnverhaal is de titel van een project dat het mijnerfgoed van Limburg toeristisch moet promoten. Regisseur Stijn Coninx heeft de verhalen van acht Limburgers over hun ervaringen met het mijnverleden in beeld gebracht. Door ze via een app te bekijken, kunnen toeristen op een aangename manier dit stukje vaderlandse geschiedenis ontdekken.

Initiatiefnemer Toerisme Limburg wil zo het mijnerfgoed ontsluiten voor de bezoekers. “De voorbije jaren werd er sterk geïnvesteerd in de toeristische ontwikkeling van de mijnsites”, aldus de Limburgse gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “Met dit project verbinden we de 6 mijngemeenten op een digitale manier en heten we de toeristen welkom.”

De getuigenissen zijn onder meer van kunstenaar Koen Vanmechelen, chef-kok Peppe Giacomazza en natuurbeheerder Ignace Schops. Ze getuigen over de impact van de Limburgse mijnen op de provincie, het landschap, de samenleving en op hun eigen leven.

“Al deze mensen zijn gevormd tot wie ze nu zijn door het mijnverleden, net als onze provincie”, verklaart Stijn Coninx – zelf ook een Limburger. “Limburg zou er zonder mijnindustrie helemaal anders uitzien. Door vanuit authentieke verhalen op menselijk niveau te vertrekken, brengen we de invloed van de mijnen op een warme manier in beeld. Een warmte die je in de hele mijnstreek voelt! “

De visuele verhalen zijn te bekijken op de miniwebsite ‘Mijnverhaal‘. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content