De stijging was vooral voor rekening van de toeristen die naar het zuiden van Europa trokken (+7 procent). Het aantal toeristen dat naar Europa ging steeg met 6 procent tot 713 miljoen mensen.

Ook het Midden-Oosten was een van de bestemmingen die de groei aanvoerden (+10 procent tot 64 miljoen toeristen), net als Afrika, dat een groei van 7 procent liet optekenen tot 67 miljoen toeristen. Asia Pacific ontving 343 miljoen toeristen (+ 6 procent), het Amerikaanse continent 217 miljoen (+3 procent).

Voor dit jaar mikt de World Tourism Organization op een groei van 3 tot 4 procent.

De stijging was vooral voor rekening van de toeristen die naar het zuiden van Europa trokken (+7 procent). Het aantal toeristen dat naar Europa ging steeg met 6 procent tot 713 miljoen mensen. Ook het Midden-Oosten was een van de bestemmingen die de groei aanvoerden (+10 procent tot 64 miljoen toeristen), net als Afrika, dat een groei van 7 procent liet optekenen tot 67 miljoen toeristen. Asia Pacific ontving 343 miljoen toeristen (+ 6 procent), het Amerikaanse continent 217 miljoen (+3 procent). Voor dit jaar mikt de World Tourism Organization op een groei van 3 tot 4 procent.