Eurostar heeft de voorbije drie maanden 2,6 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er even veel als in het derde kwartaal van 2011, zo meldt de onderneming. De Olympische Spelen in Londen hebben dus niet voor een boost van het aantal reizigers gezorgd.

Tijdens de Olympische (27 juli tot 12 augustus) en Paralympische Spelen (29 augustus tot 9 september) werd wel een toename van het reizigersaantal met vier procent genoteerd, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat werd evenwel gecompenseerd door een daling van het aantal toeristen dat in de maand juli van het Europese vasteland naar Londen reisde.

Ook het aantal zakenreizigers verminderde, volgens Eurostar onder meer omdat bedrijven hun medewerkers adviseerden om de Britse hoofdstad te mijden in de aanloop naar de Spelen. Wanneer naar de eerste negen maanden van het jaar wordt gekeken, kan Eurostar wel nog altijd een lichte stijging van het aantal reizigers voorleggen: van 7,3 miljoen in 2011 tot 7,4 miljoen in 2012.

Voorts is de omzet van de ticketverkoop de voorbije drie maanden gedaald met vijf procent, van 197 miljoen pond vorig jaar tot 188 miljoen pond nu. Naast de stagnering van het aantal reizigers, wordt als reden daarvoor ook de schommelingen in de wisselkoers van de euro tegenover het Britse pond aangehaald. (Belga/RDM)

Eurostar heeft de voorbije drie maanden 2,6 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er even veel als in het derde kwartaal van 2011, zo meldt de onderneming. De Olympische Spelen in Londen hebben dus niet voor een boost van het aantal reizigers gezorgd. Tijdens de Olympische (27 juli tot 12 augustus) en Paralympische Spelen (29 augustus tot 9 september) werd wel een toename van het reizigersaantal met vier procent genoteerd, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat werd evenwel gecompenseerd door een daling van het aantal toeristen dat in de maand juli van het Europese vasteland naar Londen reisde. Ook het aantal zakenreizigers verminderde, volgens Eurostar onder meer omdat bedrijven hun medewerkers adviseerden om de Britse hoofdstad te mijden in de aanloop naar de Spelen. Wanneer naar de eerste negen maanden van het jaar wordt gekeken, kan Eurostar wel nog altijd een lichte stijging van het aantal reizigers voorleggen: van 7,3 miljoen in 2011 tot 7,4 miljoen in 2012. Voorts is de omzet van de ticketverkoop de voorbije drie maanden gedaald met vijf procent, van 197 miljoen pond vorig jaar tot 188 miljoen pond nu. Naast de stagnering van het aantal reizigers, wordt als reden daarvoor ook de schommelingen in de wisselkoers van de euro tegenover het Britse pond aangehaald. (Belga/RDM)