Dat meldt ACI Europe, de organisatie van Europese luchthavens, in een persbericht. De organisatie haalt in die mededeling ook uit naar de geplande Waalse taks op vliegtuigtickets.

Opvallend is dat de stijging vooral op rekening komt van de luchthavens buiten de EU. Binnen de EU daalde het aantal passagiers immers met 0,2 procent.

De luchthavens buiten de Europese Unie, vooral die in Turkije, Rusland, IJsland en Noorwegen, laten daarentegen een opvallend sterke groei optekenen: +9,8 procent.

Brussels Airport had eerder al bekendgemaakt dat het aantal passagiers op Zaventem in diezelfde periode met 0,4 procent was gestegen.

Sneer naar de Waalse regering

Olivier Jankovec, directeur-generaal van ACI Europe, benadrukt wel dat er in mei en juni ook binnen de EU sprake was van een groei van het aantal reizigers.

"De cijfers tonen aan dat er sprake is van een eerder matig en geleidelijk herstel", zo zegt hij. "In die context zijn de plannen van de Waalse overheid in België, om een nieuwe taks te heffen op vertrekkende passagiers, wel het laatste wat we nodig hebben", vervolgt hij nog in een sneer naar de Waalse regering, die had aangekondigd een taks van 3 euro te willen heffen op vliegtuigtickets. (Belga/MS)

Dat meldt ACI Europe, de organisatie van Europese luchthavens, in een persbericht. De organisatie haalt in die mededeling ook uit naar de geplande Waalse taks op vliegtuigtickets. Opvallend is dat de stijging vooral op rekening komt van de luchthavens buiten de EU. Binnen de EU daalde het aantal passagiers immers met 0,2 procent. De luchthavens buiten de Europese Unie, vooral die in Turkije, Rusland, IJsland en Noorwegen, laten daarentegen een opvallend sterke groei optekenen: +9,8 procent. Brussels Airport had eerder al bekendgemaakt dat het aantal passagiers op Zaventem in diezelfde periode met 0,4 procent was gestegen.Sneer naar de Waalse regering Olivier Jankovec, directeur-generaal van ACI Europe, benadrukt wel dat er in mei en juni ook binnen de EU sprake was van een groei van het aantal reizigers. "De cijfers tonen aan dat er sprake is van een eerder matig en geleidelijk herstel", zo zegt hij. "In die context zijn de plannen van de Waalse overheid in België, om een nieuwe taks te heffen op vertrekkende passagiers, wel het laatste wat we nodig hebben", vervolgt hij nog in een sneer naar de Waalse regering, die had aangekondigd een taks van 3 euro te willen heffen op vliegtuigtickets. (Belga/MS)