Aan het water of in een kunstwerk: de leukste slaapadresjes voor twee in de Leiestreek

Kattoo

Een boottochtje maken, een museum bezoeken, op de fiets of te voet het mooie landschap verkennen, lekker eten of een dagje rondstruinen door de stad…. In de Leiestreek is zoveel te beleven dat je het onmogelijk in één dag kan doen. Gelukkig zijn er originele overnachtingsadresjes te over: met je eigen wellness, in een kunstwerk of aan het water met een bootje.

Hemels overnachten: Privé wellness

Aan de Leie in Deinze

In B&B Aan de Leie verblijft iedere gast in zijn eigen houten huisje voorzien van overdekt terras met open haard. Ga relaxen in de cocon met zicht op de natuur, duik in de natuurvijver of geniet van een weldadige massage. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze B&B pal aan de Leie.

H2O in Ledegem

H2O is een kleinschalige wellness waar je in de watten wordt gelegd met professionele behandelingen zoals hotstonemassage, manicure en pedicure. Geniet er vervolgens in je eigen privéspa met sauna, zwembad en bubbelbad. Heb je geen zin om daarna naar huis te rijden, dan blijf je overnachten in een van de twee kamers.

Frangipani Bali in Waregem

Een stukje Bali in de Leiestreek: dat is Frangipani Bali in Waregem. En bij de Balinese cultuur horen zachte massages. Dat weet eigenaar Gusmang als geen ander, want hij groeide op in een klein dorpje op het Indonesische eiland Bali. Tegenwoordig runt hij Frangipani Bali, de eerste Balinese privéwellness in België. Geniet er van de bijzondere Balinese massage, een mix van massage, acupressuur, reflexologie, yogamassage en aromatherapie. Overnachten kan in de eveneens oosters getinte kamers.

Le Secret de Sarah in Deelijk

B&B Le Secret de Sarah telt drie kamers waar je je in de Provence waant. Je eigen privé wellnessruimte ademt dan weer een Italiaanse sfeer. ’s Ochtends word je verwend met een uitgebreid ontbijt en ook ’s avonds kan je genieten van de culinaire talenten van de gastheer. Overdag kan je de natuur tussen Kortrijk en Waregem intrekken.

Woning van Wassenhove in Sint-Martens-Latem
Woning van Wassenhove in Sint-Martens-Latem© GF

Aquabello in Roeselare

Aquabello straalt met zijn design met rechte lijnen een en al rust uit. Je kan één van de twee wellness ruimtes huren. Om de laatste restjes stress weg te halen, laat je je daarna verwennen met een massage zodat je je volledig kan ontspannen. Met dat weldadige gevoel kruip je onder de lakens in de mooie kamer van de B&B, gelegen aan de rand van Roeselare.

Aurora in Kortrijk

In de stijlvolle B&B Aurora logeer je in ruime kamers geschilderd in warme chocoladebruine en aubergine tinten. In slechts vijf minuten rijden sta je in het centrum van Kortrijk. Naast de B&B ligt het wellnesscentrum Aura dat je privé kan boeken.

Overnachten in een kunstwerk

Woning van Wassenhove in Sint-Martens-Latem

Het modernistische huis Van Wassenhove is een kunstwerk op zich. Dat zie je al meteen aan de buitenkant: strakke vlakken met vreemde hoeken en kanten, geplant in de wilde natuur van Sint-Martens-Latem. Kunst- en architectuurliefhebbers krijgen de kans om er twee nachten te boeken, in de periode van 3 mei tot 3 november 2019. Het knappe ontwerp van architect Juliaan Lampens werd gebouwd tussen 1972 en 1974. Je kan de woning boeken via het Museum Dhondt-Dhaenens.

Kunstenaarsatelier Hemelgem in Izegem

De houten B&B Hemelgem ligt in het landelijke Emelgem bij Izegem. Je logeert er met zijn tweetjes tussen de kruinen van de bomen, omgeven door een groot domein met water, bomen en vooral heel veel rust. Via een houten trapje beland je in de sprookjesachtige slaapkamer. Een tweede trapje leidt naar de zonnige bovenkamer met boekenkast en loveseat. Vanaf je eigen privéterras kijk je tussen de boomkruinen door uit over de vijver. Een leuk extraatje: op het domein ligt beeldhouwatelier Het Kapsalon waar je Piet aan de slag kan zien met marmer en blauwsteen.

Kunstenaarsdorp Casita 55 in Sint-Martens-Latem

Op wandelafstand van het kunstenaarsdorp Deurle en het Kasteel Ooidonk ligt een Zweedse blokhut voor twee personen. Behalve over een knus onderkomen beschikken de gasten van Casita 55 ook over een eigen zwembad en een infraroodcabine. ’s Ochtends staat een naar de wensen van de gasten gemaakt ontbijt voor ze klaar.

Met je eigen bootje

B&B Het Tijdloze Uur in Gent

De onlangs gerenoveerd art-decovilla Het Tijdloze Uur ligt op een prachtige plaats aan het water: op een groen eilandje omsloten door drie Leie-armen waar vogels graag hun nestjes bouwen. Vanuit het huis kan je zo met een bootje de Leie op varen. Een fijne wandel- of fietstocht is natuurlijk ook mogelijk. De gastenkamer met badkamer in art-decostijl bevindt zich op de zolder van de villa. Genieten van de omgeving doe je vanaf het dakterras of – bij minder goed weer – in de lichte tuinkamer.

Boetiekhotel 1898 The Post in Gent
Boetiekhotel 1898 The Post in Gent© Boetiekhotel 1898 The Post

Bed & Breakfast Halewijn in Drongen

B&B Halewijn ligt landelijk en toch vlakbij Gent. Gasten hoeven hier niet bang te zijn zich te vervelen. In de zomer kunnen ze barbecueën in de tuin, kokkerellen in de gemeenschappelijke keuken, een duik in het zwembad nemen of een fiets, scooter of bootje huren. Zelfs paardrijden (eventueel op je eigen paard) behoort tot de mogelijkheden. In de winter is het heerlijk vertoeven bij de open haard.

Boektiekhotel 1898 The Post in Gent

Zoals je uit de naam kan afleiden is dit hotel gesitueerd in het voormalige neogotische postgebouw. Het imposante hotel 1898 The Post ligt niet alleen perfect in hartje Gent tussen de Korenmarkt en de Graslei maar biedt ook 38 heerlijke luxe kamers en suites. Alles ademt nog het verleden: hoge plafonds, grote ramen, veel gebruik van hout, antieke meubels, zachte verlichting, marmeren badkamers, met boeken gevulde salons. In de Coctailbar The Cobbler kan je met een cocktail in de hand genieten van een schitterend uitzicht over Gent.

Ghent River Hotel

Het Ghent River Hotel is het enige hotel in Gent dat per boot bereikbaar is. De achterkant van het hotel ligt pal aan de Leie. Het is gevestigd in twee historische gebouwen: een renaissancepand uit 1518 en een oude katoenfabriek gebouwd in 1857. Historische details uit die vervlogen tijden zijn nog terug te vinden in de 77 hotelkamers. De ontbijtruimte met zonnig terras ligt op de hoogste verdieping. Een gezellige bar met terras ligt op het gelijkvloers. Ontspannen kunnen de gasten verder in de sauna en fittnessruimte.

Actief eropuit

Luxehoeve ’t Hof van Spiere in Spiere-Helkijn

De gerenoveerde hoeve ‘Hof van Spiere’ ligt in de weilanden rond het gelijknamige dorpje Spiere op de taalgrens in het zuidwesten van Vlaanderen. Een uitstekend uitgangspunt voor wandel-, fiets- en paardrijdtochten. Maar ook Kortrijk ligt niet ver weg. Na een actieve dag is het fijn om uit te blazen in je eigen privéwellness.

Anzegem
Anzegem© Toerisme Leiestreek

Villa Villami in Anzegem

Een grote tuin met boomgaard, jacuzzi, vijver en zwembad: je waant je in Toscane, maar je bent toch echt in Anzegem, in Villa Villami om precies te zijn. Binnenin de villa vind je een gezellige salon met open haard, een cafeetje en verschillende zithoekjes. De villa telt zes grote kamers, waaronder drie voor families, maar je kan ook de volledige villa huren. De wandel- en fietsroutes tussen de Leie en Schelde beginnen pal voor de deur.

Luxeverblijf Maison Kerkhove in Avelgem

Gasten die zowel actie als rust zoeken, zijn van harte welkom in Maison Kerkhove, gelegen in het uitgestrekte landschap tussen Kortrijk en de Schelde. Je kan er kiezen tussen een luxekamer en een tuinkamer met kitchenette. Vanuit het Maison kan je er zo op de fiets of te voet op uit trekken. Een tip: de Mira-wandelroute door de Scheldemeersen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content