Aan de ketting: drie interessante nieuwtjes voor de fietsliefhebber

1. © Sam Cornette

Van kwalitatieve wieleroutfits tot tweedehands elektrische fietsen: drie boeiende nieuwtjes in de wereld van de fiets.

1. In het peloton

Het Belgische label Peloton de Paris staat bekend om zijn kwalitatieve wieleroutfits en door de fiets geïnspireerde vrijetijdskledij. In Mechelen opende het merk zonet een vlaggenschip op de Bruul waar je hun collecties kunt ontdekken, een koffie kunt drinken of op het televisiescherm de koers van die dag kunt meepikken. Je vindt er ook een kleine selectie fietsen terug. Misschien toch eens een fietsuitje plannen naar Mechelen?

Bruul 106, Mechelen, pelotondeparis.cc

2. Op een oude fiets…

Bazaar Bicyclette op de Dageraadplaats in Antwerpen is terug van weggeweest. De tweedehandsmarkt verzamelt vintage koersfietsen, oude onderdelen en zeldzame truitjes en is een van de grootste vintage koersfietshappenings van het land. Na twee jaar onvrijwillig surplacen worden op Pinkstermaandag de kettingen weer ingesmeerd. Bar Bicyclette serveert biertjes van Flandrien (het Haachts koersbier) en aperitief op basis van St. Raphaël (Franse aperodrank en iconische fietssponsor). Oude koersfietsen zijn een hot item: niet wachten tot de finale uren, want dan zijn de mooiste exemplaren allang gaan vliegen.

6 juni vanaf 10 uur, Dageraadplaats Antwerpen, bazaarbicyclette.be

2.
2. © GF
3. Helemaal opgeladen

Ook zin om een elektrische fiets aan te schaffen, maar je vindt ze wat te duur? Op de gloednieuwe Belgische online marktplaats Upway vind je opgeknapte e-bikes die tot zestig procent goedkoper zijn. Bovendien worden de tweedehandsfietsen pas na een uitgebreide inspectie opnieuw op de markt gebracht. “Door e-bikes een tweede leven te bieden, kunnen we hun koolstofvoetafdruk tot vijf keer verkleinen”, zegt CEO Philippe De Schutter. De opmars van de elektrische fiets lijkt niet meer tegen te houden.

upway.be

3.
3. © Theo Saffroy / Hans Lucas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content