950 kaarsjes in Normandië

© iStockphoto

Het is dit jaar 950 jaar geleden dat Willem de Veroveraar, hertog van Normandië, tijdens de Slag bij Hastings koning Harold II versloeg en zich mocht kronen tot koning van Engeland. Een gebeurtenis waar de Normandiërs de nodige aandacht aan schenken.

Vier hoogtepunten van de evenementenzomer in Normandië:

1. Middeleeuwse feesten van 26 juni tot 3 juli in Bayeux: historische markten, jongleurs, narren, ridders en straatparades roepen de middeleeuwen weer op. Het jaarlijkse festijn krijgt dit jaar extra dynamiek.

2. Middeleeuwse happening in Domfront op 6 en 7 augustus. De belegering van het kasteel van Domfront in 1052 door Willem de Veroveraar wordt nagespeeld door 120 deelnemers. De Belgische groep Maisnie Hellequin zorgt voor middeleeuwse muziek en ’s avonds wordt het kasteel verlicht met precies 950 kaarsen.

3. Historisch evenement in het kasteel van Falaise op 13 en 14 augustus. Bij dat kasteel verzamelde Willem zijn mannen voor de strijd in Engeland. 250 soldaten, ambachtslui, boogschutters, ruiters en baronnen doen dat nog eens over.

4. Stripverhaal in het Tapijtmuseum van Bayeux van 1 juni tot 30 december: het verhaal van Willem de Veroveraar wordt op een ludieke en originele manier verstript. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content