86-jarige dame woont zeven jaar op een cruiseschip

© Crystal Cruises

Toen haar echtgenoot in 1997 overleed verkocht Lee Wachtstetter haar huis in Florida. Sindsdien trekt ze de wereld rond het cruiseschip Crystal Serenity. Ze betaalt er per jaar 164.000 dollar voor.

Tijdens hun vijftig jaar durende huwelijk maakte Lee Wachtstetter en haar echtgenoot Guy Mason Wachtstetter samen 89 keer een cruise. De dag voordat hij overleed zei Guy Mason tegen Lee: “Don’t stop cruising.” En dus verkocht Lee hun huis in Fort Lauderdale in Florida en besloot haar verdere leven door te brengen op een luxeschip.

De eerste jaren woonde ze op een cruiseschip van Holland America Line, maar toen het dansprogramma in 2007 stop werd gezet, besloot ze te verhuizen naar de Crystal Serenity en dat luxeschip noemt ze nu al zeven jaar haar thuis.

Ondertussen heeft Lee Wachtstetter, die door het personeel van het schip Mama Lee wordt genoemd, er ruim 200 cruises opzitten waaronder 15 reizen rond de wereld en bezocht ze zoveel landen dat ze bij honderd is gestopt met tellen.

Maar het leukste aan de cruises vindt ze het dansen. Haar man hield niet van dansen, maar spoorde haar tijdens een cruise altijd aan om te dansen. En dat doet ze nu nog. Iedere dag danst ze na het diner een paar uur.

De laatste tijd gaat ze niet vaak meer aan land want ze is overal al verschillende keren geweest. De enige plaats die ze niet kan weerstaan is Istanbul omdat ze de Grand Bazaar zo prachtig vindt.

Het enige dat ze aan boord mist zijn haar drie zonen en zeven kleinkinderen, maar wanneer ze in Miami aanmeert, en dat gebeurt zo’n vijf maal per jaar, gaat ze bij hen op bezoek. Haar dochter en al haar vrienden zijn ondertussen overleden. De bemanning is een soort familie geworden: “De bemanning doet alles om het me naar de zin te maken. Sommige zijn net familie. Als ze niet hebben wat ik wil hebben, halen ze het voor me. Zelfs wanneer ze het aan land moeten kopen.”

Of ze ooit nog aan een leven aan land gaat beginnen betwijfelt ze: “All the time I’ve been here I have never had a sick day. I’m so spoiled I doubt that I would ever be able to readjust to the real world again.”

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content