7 positieve berichten uit de wereld in 2011

1. Nepal is mijnenvrij. Vijf jaar na het beëindigen van de burgeroorlog verklaren de Verenigde Naties dat Nepal een landmijnenvrij land is.

2. Veertien Aziatische zwarte beren worden gered in Vietnam. Een illegale handelaar in deze beren besluit zijn boerderij over te dragen aan een dierenbeschermingsorganisatie.

3. Een vaccin tegen malaria lijkt dichterbij. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder 6000 kinderen dat in oktober werd gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.

4. 2011 was het veiligste luchtvaartjaar tot nu toe. Volgens de International Air Transport Association (IATA) zijn de veiligheidsmaatregelen het afgelopen jaar overal ter wereld sterk toegenomen.

5. De bedreigde Sumatraanse tiiger blijkt veerkrachtiger dan gedacht. Ondanks de blijvende ontbossing in Indonesië blijkt na een drie jaar durend onderzoek dat de tijger nog in 70 procent van de Indonesische jungle aanwezig is. De Indonesische regering wil ervoor zorgen dat het aantal Sumatraanse tijgers tegen 2022 verdubbeld is.

6. Een moederolifant en haar kalf worden uit een modderpoel in de Kapana Lagoon (Zambia) gered. De twee kwamen vast te zitten in de modder en de andere olifanten in de kudde slaagden er niet in ze te bevrijden. De South Luangwa Conservation Society (SLCS) en de Zambia Wildlife Authority (ZAWA) konden ze wel uit de modder trekken. SLCS en ZAWA zetten zich in voor het beschermen van het wild in Zambia onder andere door stroperij tegen te gaan.

7. Oekraïne gaat alle beren die in gevangenschap worden gehouden voor het entertainen van mensen vrijlaten. Beren worden in restaurants dronken gevoerd door klanten of ze moeten dansjes uitvoeren op straat. Deze beren gaan binnenkort naar een natuurreservaat waar ze hun vrijheid terug krijgen. (Wanderlust/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content