7 manieren om je kinderen te entertainen in de auto

© iStock

Met de auto op vakantie gaan is gemakkelijk, maar met kinderen in het gezelschap niet bepaald altijd even rustig. De autoverkoopsite AutoScout24 bedacht daarom 7 leuke manieren om gezeur en geruzie op de achterbank te voorkomen. En daarvoor hoef je je kroost echt geen tablet in hun handen te stoppen.

1. Maak een kaart van je reis

Maak op voorhand een interactieve kaart met de weg die jullie zullen afleggen. Eventueel kan je er ook een schatkaart van maken en beloningen – snoepjes scoren altijd – aan bepaalde checkpoints koppelen. Op deze manier leer je je kinderen een beetje kaartlezen en tegelijk uitkijken naar de bestemming. En het beste van alles: je vermijdt gemakkelijk de zoveelste “Zijn we er bijna?”.

2. Maak een mini whiteboard

Met behulp van lege cd-hoesjes kan je mini whiteboards maken waarop je kinderen naar hartenlust kunnen tekenen. Vervang het cd-hoesje door een wit blad en voorzie wat babydoekjes waarmee je kids hun tekeningen weer kunnen uitvegen. Eindeloos tekenplezier gegarandeerd!

3. Audioboeken

Kan je het niet zo vinden met de muzieksmaak van dochter- of zoonlief? Steek dan een audioboek in de cd-speler. Die hoeven trouwens niets te kosten, want je vindt ze in veel bibliotheken. Tip: de audioboeken van Harry Potter duren uren.

4. Travel box

Voorzie een doos met allemaal kleine cadeautjes die apart zijn ingepakt. Elk uur mogen de kinderen één pakje open doen. De spanning van het cadeautje zorgt sowieso al een tijdje voor plezier en vervolgens zijn je kids ook even zoet met het cadeautje zelf.

7 manieren om je kinderen te entertainen in de auto
© iStock

5. Foto-opdrachten

Voorzie een wegwerpcamera (of digitale camera als je je kroost daarmee vertrouwt) voor elk van je kinderen en bedenk een aantal leuke foto-opdrachten die je kinderen moeten vervullen voor jullie op je bestemming aankomen. Degene die de leukste foto’s gemaakt heeft, wint een snoepje.

6. Nummerplatenbingo

Print een bingokaart af voor elk van je kinderen, maar vul de vakjes in met nummerplaatgerelateerd materiaal. Voorzie vakjes voor buitenlandse nummerplaten, grappige lettercombinaties, een nummerplaat die begint met de eerste letter van hun naam enz. Wie het eerst alle vakjes op een rij kan afkruisen, wint.

7. Postkaarten

Ga op zoek naar lege postkaarten of print er op voorhand zelf af. Laat je kinderen op de voorkant de plekjes waar jullie gestopt zijn of naartoe gaan, natekenen. Eenmaal aangekomen, kan je deze gepersonaliseerde postkaarten naar vrienden en familie versturen. Niet alleen leuk in de auto dus, maar ook voor het thuisfront!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content