68 mensen uit een kabelbaan in de Zwitserse Alpen bevrijd

© iStockphoto

Door een technische defect zijn vrijdag 68 mensen met helikopters uit de cabines gehaald van de beroemde Schilthorn-kabelbaan in de Zwitserse Alpen. Niemand raakte gewond.

Twee cabines van de naar de 2.970 meter hoge Schilthorn voerende kabelbaan in het Berner Oberland waren plots blijven steken. Na de evacuatie van de cabines aan de kabelbaan moesten ook nog 450 mensen van het uitzichtplatform op de top van de berg met helikopters naar beneden gevlogen worden.

De passagiers van de cabines moesten met een lier in de helikopters gehesen worden. Oorzaak van het blijven steken van de cabines tussen de stations Mürren en Birg was een elektrisch defect in de besturing, zei een woordvoerster van de firma Schilthornbahn AG. De beide cabines waren automatisch gestopt.

James Bond

Op de Schilthorn werden in 1969 fragmenten van de James Bond-film “On Her Majesty’s Secret Service” gedraaid. Een vorig jaar geopende James Bond-tentoonstelling behoort naast een draaiend panoramarestaurant tot een van de topattracties. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content