5 uitstapjes voor Moederdag

© Boy Kortekaas

Wie geen zin heeft in een zoektocht naar materiële kadootjes, kan op Moederdag mamalief mee op stap nemen. Wij verzamelden 5 leuke uit-tips om mama te vieren.

Wie geen zin heeft in een zoektocht naar materiële kadootjes, kan op Moederdag mamalief mee op stap nemen. Wij verzamelden 5 leuke uit-tips om mama te vieren.

BIRDS OF PARADISE. Pluimen & Veren in de Mode

Het Antwerpse modemuseum brengt met deze tentoonstelling een ode aan de pluimen en veren in de mode en haute couture. Fashionista’s kunnen er hun hartje ophalen tussen de overvloed aan accessoires, kledingstukken en couturejurken.
MoMu – Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen / 10u-18u / 8 euro / www.momu.be

Michaël Borremans – ‘As sweet as it gets’

Kunstliefhebbers moeten deze overzichtstentoonstelling bezoeken. Het gaat om één van de hoogst aangeschreven Belgische schilders van het moment.
BOZAR – Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel / www.bozar.be Red Star Line Museum

Dit Antwerpse verhaal vertelt de geschiedenis van rederij Red Star Line en haar vele passagiers. Een verhaal over mensen met grote dromen. De havenstad Antwerpen speelt hier een sleutelrol. Het is een erg interactieve en multimediale tentoonstelling, ideaal dus voor een zondagmiddag.
Red Star Line Museum – Montevideostraat 3 2000 Antwerpen / 10u-18u/ Best op voorhand reserveren, alle info via www.redstarline.be Planckendael

In deze originele dierentuin word je meegenomen op wereldreis doorheen de 5 continenten. Van de Afrikaanse bonobo’s en jachtluipaarden, over de Indische leeuwen, de Aziatische olifanten en de Australische koala’s. Leuk is dat je vanaf nu ook tussen de pinguïns kunt lopen.
Planckendael – Leuvensesteenweg 582 2812 Muizen / 10u-18u / www.planckendael.be

Lang leve de tv!

Kom uit je luie zetel en ga achter de schermen piepen van de televisiewereld. Het is een terugblik op 60 jaar openbare omroep waarbij je tussen de decors kunt wandelen en zelf plaatsnemen in de stoel van de nieuwsankers of het weer presenteren zoals Frank en Sabine.
Lang leve de tv! 60 jaar televisie – Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent / www.langlevedetv.be (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content