40 gratis dingen om te doen in New York

© Reuters

African Burial Ground National Monument

In 1991 werden tijdens bouwwerkzaamheden in Lower Manhattan de grafkisten van 400 Afrikaanse slaven ontdekt. Op die plaats staat nu een herdenkingsmonument een klein bezoekerscentrum dat de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis van New York vertelt.

Brooklyn Brewery tours

Op zaterdag en zondag zijn de half uur durende tours door de Williamsburg’s Brooklyn Brewery gratis.

Central Park

Zoals vrijwel alle parken is ook Central Park gratis toegankelijk, maar Central Park is niet zomaar een park. Overal liggen gratis attracties zoals Strawberry Fields, het monument op de plaats waar John Lennon werd vermoord, mooie beelden en er worden vrijwel continu gratis evenementen georganiseerd.

Chelsea Art Galleries Nergens in New York vindt u zoveel galerieën op een hoop als in de wijk Chelsea. Ze zijn allemaal gratis toegankelijk en u bent uiteraard niet verplicht om iets te kopen.

City Hall

Rondleidingen door het gebouw waar het bestuur van New York sinds 1812 is gehuisvest zijn gratis, maar moeten wel op voorhand gereserveerd worden.

Fashion Institute of Technology Museum (FIT)

In het FIT Museum is het altijd Fashion Week. Studenten presenteren er hun collecties en het museum biedt met meer dan 50.000 kledingstukken een overzicht van de mode uit de 18e eeuw tot het heden.

Federal Hall

New York was de eerste hoofdstad van de Verenigde Staten en twee presidenten (George Washington en Chester A. Arthur) werden hier in de Federal Hall geïnaugureerd. Er staat een mooi standbeeld buiten en binnen is een klein museum gevestigd over postkoloniaal New York.

Federal Reserve Bank of New York Neem een kijkje bij de extreem goed beveiligde kluis diep onder de grond waar meer dan 10.000 ton goud bewaard wordt, bekijk de muntencollectie en leer alles over vals geld. De tours zijn gratis, maar wel erg populair. Reserveer minstens een week van tevoren.

Forbes Collection

De Fobes Galleries met onder andere kunst, oude monopoliespelletjes en juwelen zijn gevestigd in de lobby van het hoofdkantoor van Forbes Magazine en gratis toegankelijk.

General Ulysses S Grant National Memorial

Het graf van deze held uit de Amerikaanse burgeroorlog is het grootste mausoleum in de VS. Het is een soort kopie van het mausoleum in Halicarnassus, één van de zeven klassieke wereldwonderen.

Governor’s Island

Zowel de veerpont er naartoe als het eilandje zelf zijn gratis toegankelijk. Governor’s Island met onder andere een fietspad, minigolf, enkele militaire sites en het kleine spookstadje Nolan is pas sinds 2003 open voor het publiek.

Grand Central Partnership Walking Tours

Twee historici verzorgen iedere vrijdag om 12.30 gratis rondleidingen door de stad waarbij ze onder andere Grand Central Terminal en het Chrysler Building passeren.

Green-Wood Cemetery

Dit prachtige kerkhof uit 1838 was ooit na de Niagara Falls de meest bezochte bezienswaardigheid in de VS. Er liggen meer dan 600.000 mensen begraven en Battle Hill (het hoogste punt in Brooklyn) staat een indrukwekkend beeld van Minerva, de Griekse godin van de wijsheid.

Hamilton Grange

Hamilton Grange is het familiehuis van de Founding Father Alexander Hamilton, gebouwd in 1802. Afgelopen jaar werd het volledige huis naar een andere locatie verplaatst en helemaal gerenoveerd.

High Line

Een verlaten stuk treinrails werd benut om dit nieuwe park op 9 meter hoogte te creëren. Het verbindt het Meatpacking District met Chelsea en biedt een prachtig uitzicht over de Hudson. Er vinden geregeld evenementen en culturele festiviteiten plaats.

Hispanic Society of America Museum & Library

Dit Beaux Arts gebouw bevat de grootste collectie Spaanse kunst buiten Spanje.

Japan Society

Voor de films en lezingen heeft u een ticket nodig, maar de tentoonstellingen, meestal over Japanse kunst, zijn altijd gratis toegankelijk.

National Museum of the American Indian

Dit museum gevestigd in het mooie historische Customs House uit 1907 is een onderdeel van het Smithsonian in Washington en bevat één van de mooiste collecties Native American Art in de Verenigde Staten.

St. Patrick’s Cathedral

Rondleidingen door deze mooie gotische kathedraal zijn gratis en vinden plaats van maandag tot en met vrijdag.

New York Public Library

Deze bibliotheek gevestigd in een prachtig Beaux Arts gebouw bestaat dit jaar 100 jaar. Vooral de leeszaal met de originele groene Carre-and-Hastings lampjes is bijzondere. De bibliotheek en de tentoonstellingen die er geregeld plaatsvinden zijn gratis toegankelijk.

Old Stone House

Dit oude huisje is een gereconstrueerde versie van een Nederlands huisjes uit 1699. Dit exemplaar overleefde de Battle of Brooklyn in 1776. Nu kunt u in het Old Stone House een tentoonstelling bekijken over dit grootste gewapende conflict uit de Amerikaanse Revolutie.

Public boathouse kayaking

Onder andere bij Downtown Boathouse kunt u 20 minuten gratis kajakken op de Hudson River. Ook het gebruik van de uitrusting is kosteloos.

Rockefeller Center Public Art

Tours naar het uitkijkplatform op het Rockefeller Center kosten zo’n 20 dollar, maar de beelden van bijvoorbeeld Prometheus of Atlas die de wereld op zijn schouders draagt zijn gratis te bewonderen.

Schomburg Center for Research in Black Culture

Het Schomburg maakt deel uit van het bibliotheeksysteem in de stad en bezit de grootste collectie documenten, boeken, foto’s en opnames die te maken hebben met de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis in de VS. Er worden ook geregeld gratis tentoonstellingen georganiseerd.

Bronx Zoo

De Bronx Zoo, de grootste dierentuin in de VS, is iedere woensdag gratis toegankelijk voor het publiek, ook al wordt een donatie zeer op prijs gesteld.

B.B. King Blues Club & Grill

In Lucilles Grill gevestigd in de B.B. King Blues Club & Grill kunt u genieten van gratis livemuziek verzorgd door muzikanten uit de New Yorkse muziek scene.

Staten Island Ferry

Deze ferry vaart al sinds 1905 op en neer tussen Manhattan en Staten Island. Voor een boottochtje naar het Statue of Liberty betaalt u al gauw 12 dollar of meer terwijl u op deze ferry helemaal gratis mee kan varen.

American Museum of Natural History

Dit museum met onder andere een grote hoeveelheid opgezette dieren is een feest voor alle wetenschappelijk en nieuwsgierige bezoekers. Het behoort dan ook tot de meest bezochte attracties in New York. Er gelden hier geen vaste ticketprijzen, maar er wordt een bepaald bedrag gesuggereerd. Wilt u minder betalen dan mag dat. Het laatste uur is het museum gratis toegankelijk.

Brooklyn Botanic Garden

In de winter zijn deze botanische tuinen met meer dan 10.000 plantensoorten gratis toegankelijk. Het hele jaar door geldt dat voor de dinsdag en zaterdag tussen 10 en 12 uur.

El Museo del Barrio

Dit museum in Harlem is het belangrijkste museum in de stad over de Latijns-Amerikaanse cultuur. Iedere derde zaterdag van de maand en iedere woensdag tussen 18 en 21 uur kunt u het gratis bezoeken.

Isamu Noguchi Garden Museum

Museum opgericht door de Japans-Amerikaanse dichter Isamu Noguchi en geheel gewijd aan zijn eigen werk. Iedere eerste vrijdag van de maand betaalt u wat u zelf wil of helemaal niets.

Museum of Modern Art

Het hele Museum of Modern Art (MoMA) is iedere vrijdag tussen 16 en 20 uur gratis toegankelijk. Tickets voor deze Target Free Friday Nights kunnen enkel op de dag zelf gekocht worden.

Whitney Museum

Ook het Whitney Museum volledig gewijd aan Amerikaanse kunst is op vrijdagavond tussen 18 en 21 uur gratis toegankelijk.

Chrysler Building

Dit Art Deco Building gebouwd tussen 1928 en 1930 is één van New Yorks symbolen. Het heeft geen uitkijkplatform, maar wel een mooie gratis toegankelijke lobby.

Big Apple Greeter

Goed geïnformeerde en vriendelijke bewoners van New York neme toeristen gratis mee op een tour door hun eigen wijk. Wel even reserveren van tevoren.

Jewish Museum

Dit museum met kunstwerken gemaakt door Joodse artiesten uit de hele wereld, foto’s en oude gebruiksvoorwerpen kan iedere zaterdag na 17 gratis bezocht worden.

Wave Hill

Wave Hill is één van de prominente culturele centra in New York gelegen in een mooie botanische tuinin de Bronx. Alle voorstellingen en lezingen zijn op dinsdag gratis te bezoeken.

Brooklyn Children’s Museum

Dit museum met alles wat kinderen leuk vinden: van tovernaarskostuums tot kleine insecten is in het weekend tot 12 uur gratis toegankelijk.

Staten Island Children’s Museum

Ook leuk voor kinderen is dit museum in de wijk Sailors’ Snug Harbor waar ze kunnen leren om te koken of zelf kunstwerken mogen maken. Tickets voor het museum kosten vijf dollar, maar de workshops in het museum zijn gratis.

Brooklyn Academy of Music

Op vrijdag- en zaterdagavond kunt u in het BAM café gratis concerten bijwonen. Jazz en world beat zijn enkele genres die aan bod komen.

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

Partner Content