4 accessoires die je helpen slapen op het vliegtuig

© iStock

Kom nooit meer uitgeput op je bestemming aan dankzij deze uitvindingen die reizen met het vliegtuig meteen een stuk aangenamer maken. Een vlucht van veertien uur? Eitje!

Slapen op het vliegtuig, het is een talent dat weinigen onder ons gegeven is. Wie een zitje bij het raam toegewezen kreeg kan zijn hoofd daar tenminste nog tegen laten rusten, maar de personen op een stoeltje aan het gangpad (of erger: in het midden) moeten beroep doen op ijzersterke nekspieren.

National Geographic verzamelde enkele handige accessoires waarmee je poging tot een dut al iets succesvoller zal worden, als er tenminste geen schreeuwlelijk in de buurt zit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een soort kussenrugzak die je aan de gordels van je stoel vastmaakt en op je schoot zet zodat je je hoofd op het kussen kan laten rusten, dat klinkt alvast niet gek. Ook bij Boeing zijn ze geïnteresseerd en hebben ze een patentaanvraag ingediend (al hebben ze daar momenteel allicht andere katjes te geselen.) Het Transport Vehicle Upright Suport System klinkt als het soort productnaam die louter gekozen is omdat deze een hip acroniem oplevert. Tenzij jij wel weet hoe je TVUSS lekker kan doen bekken was dat hier echter niet het geval. De makers hebben wél hun tijd gestoken in een bedenkelijk filmpje waarin een natte droom (denken wij) én Tom Cruise een kleine rol spelen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een firma die zich dan weer niet druk maakte om een indrukwekkend wetenschappelijk klinkende naam is SkyRest en waarom zouden ze ook? Het bedrijf heeft een enorm blokkussen uitgeworpen dat je eveneens op je schoot moet zetten zodat je je hoofd kan laten rusten. Om het gebrek aan stabiliteit en je eenzaamheid op te lossen is het kussen voorzien van handgleuven zodat je de SkyRest lekker kan omarmen terwijl je slaapt. Wij vragen ons in ieder geval af hoe blij je buurman of -vrouw zal zijn wanneer die na een urendurende vlucht plots een wuft geconserveerde ochtendadem in het gezicht krijgt wanneer je lekker uitgeslapen je SkyRest plat laat gaan.

4 accessoires die je helpen slapen op het vliegtuig
© designboom

Nog erger dan pijnlijke nekspieren na een vliegtuigdut is de angst die om je hart kruipt wanneer je je bij het ontwaken afvraagt of niemand je heeft zien kwijlen/met je mond open heeft zien hangen. De B-tourist band maakt komaf met mensen die je zien slapen (voor niemand de meest verfijnde look) en vormt als het ware een strandzeil rond je hoofd. Je maakt deze doek vast aan de twee zijkanten van je eigen stoel én aan die van de stoel voor je. De doek doet tevens ook dienst als hoofdsteun. Enkel te gebruiken wanneer er geen pestgrage etter voor je zit en je buren beschikken over een stalen blaas: langs jou manoeuvreren is met de B-tourist band onmogelijk geworden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Persoonlijk zijn wij nog het meeste fan van de Nap Anywhere, al was het maar omdat de productnaam onze levensfilosofie behoorlijk benadert. Dit stukje spitstechnologie – nugoed, wat schuimrubber en leder- zorgt ervoor dat je werkelijk overal een dutje kan doen zonder je nek te belasten. Bovendien ziet het ding er zodanig medisch uit dat mensen zullen denken dat je een vreselijk ongeval hebt gehad en je spontaan een plek in First Class aanbieden. En daar hebben ze gewoon bedden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content