2,5 miljoen euro voor fiets- en wandelnetwerken in Vlaanderen

© iStock

Via Toerisme Vlaanderen investeert Vlaams minister Ben Weyts 2,5 miljoen euro in de fiets- en wandelnetwerken. Zowel bij buitenlandse als Vlaamse toeristen zit fietsen en wandelen immers in de lift.

Wel 40 procent van de buitenlandse verblijfstoeristen bevestigt dat ze naar de Vlaamse groene regio’s afzakken om er te fietsen. 33 procent geeft aan dat de wandelmogelijkheden voor hen een belangrijke factor zijn om in de Vlaamse regio’s te vertoeven.

De Vlamingen zelf genieten nog meer van de fiets- en wandelnetwerken: 44 procent van de Vlamingen fietst en 38 procent wandelt. Aan de Vlaamse Kust maakt 40 procent van alle verblijfstoeristen geregeld een wandeling van meer dan een uur.

Minister van Toerisme Ben Weyts maakt nu 2,5 miljoen euro vrij voor nieuwe projecten. De bedoeling is om de kwaliteit van de fietsnetwerken te verhogen en de hiaten in (vooral) de wandelnetwerken weg te werken. “We willen met kwaliteitsvolle netwerken ook internationale toeristen warm maken voor een trip naar Vlaanderen, waar het aangenaam fietsen en wandelen is”, zegt Weyts.

Kandidaten kunnen een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 15 juli 2015. Ze vinden alle nodige informatie via www.toerismevlaanderen.be/impulsfietsenwandelen

(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content