25 buitengewone hotelkamers

1. Huettenpalast in Berlijn, een indoor camping hotel waar de gasten overnachten in caravans.

2. Corinthia Hotel in Londen.Dit nieuwe vijfsterrenhotel in Londen is een grondige reconstructie van wat vroeger een Victorian-era Grand Hotel was. De grootste suite meet 470 vierkante meter en is daarmee de grootste hotelkamer in Londen.

3. Food Hotel in Neuwied, Duitsland. 47 van de 115 kamers in dit unieke hotel hebben eten als thema.

4. Best Western Mayflowers Hotel in Wuhan, China Dit vijfsterrenhotel heeft een aantal kamers waarin enkel vrouwelijke gasten mogen overnachten.

5. Inklapbaar hotel ontworpen door de Nederlandse architect Hubert von Heijden. Dit soort hotels kunnen worden gebruikt bij muziekfestivals en andere grote evenementen.

6. Het Null Stern Hotel in Sevelen, Zwitserland. Dit hotel gevestigd in een bunker enkele meters onder de grond opende in 2009 zijn deuren en stopte een jaar later als hotel omdat de oprichters het concept verder uit willen breiden. Het eerste Nul Stern Hotel is nu een museum.

7. Het Eh’häusl in Amberg. In dit 56 vierkante meter grote romantische hotel kan maar één koppel overnachten.

8. Maritim ClubHotel Timmendorfer Strand, Duitsland. Kleine meisjes kunnen in dit hotel terecht in een volledig in Barbie stijl ingerichte kamer, direct naast die van hun ouders.

9. Ritz Carlton in Hongkong, gevestigd in het International Commerce Centre, het op drie na hoogste gebouw ter wereld. Het hotel beslaat de 102e tot 118e verdieping en is daarmee het hoogste hotel ter wereld.

10. dasparkhotel_bernepark in Bottrop, Duitsland. In dit hotel kunt u overnachten in rioleringsbuizen

11. Capsule hotel in Shanghai, China. De capsules/kamers in dit hotel zijn 2,2 meter lang en 1,1 meter breed en bevatten lampjes, stopcontacten, wekker, televisie en internetverbinding. Enkel mannen zijn er welkom.

12. Pera Palace in Istanbul, Turkije. Agatha Christie Room in het gerenoveerde Pera Palace. In het verleden overnachten beroemdheden als Alfred Hitchcock en Winston Churchill in dit Turkse hotel. Na jaren van verval heropende het 118 jaar oude hotel vorig jaar opnieuw zijn deuren.

13. Het Akihabara Washington Hotel in Tokio heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om hotelgasten te trekken: een hotelkamer met een eigen treinbaan.

14. Eloise Suite in het Plaza Hotel in New York. Ontwerpster Betsey Johnson ontwierp deze mierzoete suite met roze muren, een roze bed met roze kussens, roze lampen en een klein keukentje met roze glazen.

15. Treehotel in het Zweedse dorpje Harads. Dit boomhotel in het noorden van Zweden heeft geen simpele boomhutten in de aanbieding, maar echte design-kamers hoog in de bomen.

16. Majestic Hotel in Cannes, Frankrijk. De penthouse suite in dit hotel is 650 vierkante meter groot, heeft een eigen zwembad en kost zo’n 38.000 euro per nacht.

17. Alcatraz Hotel in Kaiserslautern, Duitsland. Dit hotel is gevestigd in een voormalige gevangenis gebouwd in 1867. Nu kunt u er overnachten in de oorspronkelijke cellen die omgevormd zijn tot hotelkamers, maar waarin de originele tralies, bedden en stalen deuren behouden zijn.

18. Hard Days Night Hotel in Liverpool. De 110 kamers in dit hotel vlakbij de beroemde Cavern Club zijn geheel gewijd aan de Beattles zoals deze John Lennon kamer.

19. Mr. President hotel in Belgrado, Servië. In alle kamers van het Mr. President hangen portretten van beroemde wereldleiders aan de muur, zoals hier Fidel Castro van Cuba. Het portret van Hitler heeft eigenaar Zabunovic, na honderden klachten van hotelgasten, weggehaald.

20. Single Room Hotel in Berlijn. Zoals de naam al zegt bestaat dit hotel uit slechts één kamer. De kamer zit verstopt tussen vier reclameborden die samen een vierkante ruimte vormen en ligt midden in het centrum van Berlijn. Voor de kamer betaalt u slechts 30 euro per nacht.

21. Kandovan Cliff Hotel in Kandavon in Iran. De huizen in het dorpje Kandavon zijn allemaal uitgehakt in de rotsen. Dat geldt ook voor de kamers in dit hotel.

22. Ostel Hotel in Berlijn. Wie heimwee heeft naar de tijd voordat de Muur in Berlijn viel kan terecht in dit Ostel hotel. In alle kamers hangt een portret van de voormalige communistische leider van Oost-Duitsland Erich Honecker. De kamers zijn ingericht in jaren zeventig-stijl met oranje meubels, behang met grote patronen, plastic bloemen en bruine gordijnen.

23. Desert Cave Hotel in Coober Pedy, Australië: ondergronds hotel in het mijnstadje Coober Pedy. In de zomer wordt het er zo warm (tot 50 graden Celsius) dat heel wat bewoners hun toevlucht zoeken in grotten onder de grond.

24. Jumbo Hostel at Arlanda Airport in Stockholm. Een Boeing 747-200 Jumbo jet is omgevormd tot een hotel met 25 kamers. De cockpit is getransformeerd in een luxesuite.

25. Hotel de Sal Playa Blanca bij het Uyuni zoutmeer in Bolivia. Zowel het hotel zelf als de meubels in dit hotel zijn volledig van zout gemaakt.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content