2000 jaar oude piramidevormige trap gevonden in Jeruzalem

© AFP

In Jeruzalem hebben Israëlische archeologen een piramidevormige trap blootgelegd die ongeveer tweeduizend jaar oud is. Dat maakten experten bekend.

De trap is gevonden nabij een oude straat die pelgrims naar de Tweede Tempel leidde, tot die was vernield door de Romeinen in 70 na Christus, zei de Israel Antiquities Authority (IAA). De straat was geplaveid in de eerste eeuw voor Christus.

Nahshon Szanton en Joe Uziel, verantwoordelijk voor de opgraving, noemden de structuur “enigmatisch” gezien tot op heden niets soortgelijk is aangetroffen binnen of buiten Jeruzalem. “We geloven dat de structuur een soort van monumentaal podium was dat de aandacht van het publiek trok al wandelend op de belangrijkste straat van de stad”, aldus de archeologen. “Het zou heel interessant zijn te weten wat daar was gezegd tweeduizend jaar geleden.”

Britse archeologen die honderd jaar geleden een klein deel van de structuur ontdekten, dachten dat het een deel was van de trappen van een vernield huis. Verschillende oude Joodse teksten, ook de Talmoed, vermelden een soort steen waarop mensen verkondigden dat ze iets belangrijks hadden gevonden of waren verloren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content