20 onmisbare reisapps

© iStockphoto

Papieren reisgidsen, geprinte vliegtuigtickets en verfrommelde wegenkaarten liggen voor de moderne reiziger in een ver verleden. Vakantie plant u tegenwoordig met uw smart-phone en een handvol apps.

Plannen

1. Packing Pro

Aan een mooie reis gaat vaak een helse inpaksessie vooraf. Dankzij Packing Pro vergeet u nooit meer uw paspoort, geld, bankkaarten, de juiste kleren en de nodige gadgets. De app helpt u bij het maken en beheren van een overzichtelijke inpaklijst.

3,59 euro, enkel verkrijgbaar voor iOS

2. Zeker op Reis

Met deze app hebt u overal de belangrijkste (medische) gegevens bij de hand. Noodnummers, medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie, contactgegevens van ambassades en praktische tips voor op reis zijn geïntegreerd in deze applicatie van Nederlandse makelij.

Gratis voor iOS en Android

3. XE Currency

Weet u hoeveel Zweedse kroon of Turkse lira honderd euro is? Dankzij XE Currency hoeft u dat niet te weten. Deze handige tool rekent vliegensvlug vreemde valuta om.

Gratis voor iOS, Android, Windows Phone en Blackberry

4. Tipulator

Te veel fooi geven is in Japan beledigend, terwijl het in de Verenigde Staten net wordt toegejuicht. Maar hoeveel fooi moet u nu precies geven in het buitenland ? Tipulator geeft het antwoord.

Gratis voor iOS en Android

5. Splitwise

Met vrienden of reisgezellen op stap of op restaurant ? Splitwise is een handige tool die u toelaat heel eenvoudig de rekening te delen. Zelf onthouden wie nu precies wat betaald heeft, kan tot discussies leiden, en daar hebt u – zeker op vakantie – uiteraard geen zin in.

Gratis voor iOS en Android

Boeken

6. Kayak

De prijzen van vliegtuigtickets, hotels en huurauto’s durven nogal eens te verschillen van website tot website en van dag tot dag. Kayak zet de verschillende prijzen op een rijtje en stuurt een melding wanneer ze veranderen, zodat u nooit meer te veel betaalt. Tegenwoordig kunt u ook een Ubertaxi boeken via de app.

Gratis voor iOS, Android en Windows Phone

7. TripIt

Wie een reis boekt, wordt vaak overstelpt met bevestigingen van luchtvaartmaatschappijen, hotels, restaurants en autoverhuurbedrijven. TripIt vormt al deze boekingen automatisch om tot een handig reisschema, waarin u snel uw vluchturen of het adres van uw restaurant kunt opzoeken. De app suggereert ook allerlei bezienswaardigheden en activiteiten die overeenkomen met uw reisschema.

Gratis voor iOS, Android, Windows Phone en Blackberry

8. SeatGuru

In elk vliegtuig zijn er comfortabele en minder comfortabele stoelen. Zo wordt de nabijheid van wc’s vaak als hinderlijk gezien, terwijl sommige rijen net iets meer beenruimte bieden dan andere. Om tijdens een lange vlucht in de juiste stoel terecht te komen, gebruikt u SeatGuru. De applicatie bevat plattegronden van honderden types vliegtuigen.

Gratis voor iOS en Android

9. HotelTonight

Via deze app proberen hotels hun laatste kamers last minute, en uiteraard tegen sterk verlaagde prijzen, aan de man te brengen. HotelTonight beschikt over zeven hotelcategorieën : luxe, hip, solid, basic, charming, crashpad en high roller.

Gratis voor iOS, Android en Windows Phone

10. ACSI Campings Europa

Via de app van ACSI Campings Europa vindt u betrouwbare informatie over 8500 campings in 32 Europese landen. In de app kunt u één van de negen landenpakketten of het complete pakket aanschaffen voor één jaar. Gedurende dat jaar krijgt u gratis updates met gewijzigde campinginformatie en nieuwe campingbeoordelingen.

Gratis voor iOS en Android, extra content (landenpakket-ten) vanaf 0,99 euro

Navigeren

11. Maps.me

Als echte reisapp is Google Maps waarschijnlijk een van de populairste. Helaas vreet deze applicatie bijzonder veel data. Maps.me is een uitstekend alternatief, dat toegang verschaft tot gedetailleerde kaarten van alle landen, ook zonder internetverbinding (vooraf downloaden).

Gratis voor iOS en Android, downloaden tegen betaling

12. GasBuddy

Wie in het buitenland vaak met de auto onderweg is, zal zeker geïnteresseerd zijn in GasBuddy, de applicatie die automatisch de benzinestations in uw omgeving opzoekt. De app rangschikt de stations zelfs van goedkoop naar duur.

Gratis voor iOS, Android, Windows Phone en Blackberry

13. Parkopedia

Snel een parkeerplaats vinden in het buitenland ? Met deze parkeerapplicatie krijgt u niet alleen een overzicht van de beschikbare plaatsen, maar ook van de kostprijs. In totaal worden meer dan 38 miljoen parkeerplaatsen gevonden, verspreid over 52 landen.

Gratis voor iOS en Android

Ontdekken

14. Wi-Fi Finder

Dataroaming is voor Belgen helaas nog altijd bijzonder duur, en handige reisapplicaties kunnen u dan ook geld kosten. Een app die dat voorkomt, is Wi-Fi Finder. U raadt het al : deze app leidt u naar de dichtstbijzijnde bron van gratis wifi.

Gratis voor iOS en Android

15. TripAdvisor

Veel reizigers zijn op zoek naar onpartijdige beoordelingen van logementen, restaurants en bezienswaardigheden. Daarom kent de applicatie van TripAdvisor zo’n succes. Momenteel zijn er meer dan 75 miljoen beoordelingen beschikbaar, die offline kunnen worden opgeslagen.

Gratis voor iOS en Android

16. LoungeBuddy

Wie veel op luchthavens rondhangt, is vaak op zoek naar een lounge om de tijd aangenamer te doden. LoungeBuddy wijst de reiziger de weg in meer dan 800 verschillende luchthavens wereldwijd. De toegangsregels tot luchthavenlounges (en de kosten) zijn vaak complex, maar dankzij deze app weet u onmiddellijk waar u terechtkunt.

Gratis voor iOS en Android

17. Museums Mobile

De meeste grote musea in de wereld hebben hun eigen app, maar met Museums Mobile komt u ook al een heel eind. Deze applicatie geeft u virtuele toegang tot duizenden musea, met up-to-date informatie over de tentoonstellingen, de openingsuren en toegangsprijzen.

Enkel voor Windows Phone, gratis

18. FourSquare

Een handige reistool met hoofdzakelijk restaurant- en cafétips. Op zoek naar een happy hour in de buurt ? Dan gebruikt u deze app.

Gratis voor iOS, Android, Windows Phone en Blackberry

19. Google Translate

Het is misschien een voor de hand liggende keuze, maar Google Translate kan echt een lifesaver zijn, zeker in landen met een bizar alfabet. De applicatie heeft de vroegere Word Lensfunctionaliteit overgenomen, wat wil zeggen : richt uw camera op een tekst in een andere taal (zoals een straatnaam) en de app vertaalt die onmiddellijk.

Gratis voor iOS en Android

20. Hyperlapse

Met Hyperlapse, van dezelfde makers als die van Instagram, kunt u schitterende timelapse-video’s opnemen. Vat een hele zonsopgang samen in een filmpje van tien seconden.

Voorlopig enkel voor iOS, gratis

Sebastiaan Bedaux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content